Zadar Kroatië strand en cultuur

De historische stad Zadar is de toegangspoort tot de regio Dalmatië in Kroatië. Zadar met ongeveer 80.000 inwoners biedt de perfecte combinatie van bezienswaardigheden en cultuur, strand en ontspanning. De absolute hoogtepunt is de levendige oude binnenstad, gelegen op een schiereiland en gescheiden van de nieuwe stad.  Een wandeling door de oude stad is als een reis door de verschillende periodes van de spannende 3000 jarige geschiedenis. Overblijfselen van de Romeinse gebouwen, oude stadsmuren en poorten van de Middeleeuwen, tot de moderne bezienswaardigheden op het noordelijke puntje van het schiereiland. Op zwemmers wachten mooie uitstekende stranden en betoverende baaien. De meest populaire stranden van de stad zijn de glorieuze kiezelstranden Borik en Kolovare die ook populair zijn bij vakantiegangers met kinderen en bij de inwoners van Zadar.

Rondom de stranden is een gevarieerd aanbod aan recreatieve activiteiten, restaurants en bars, zodat verveling en honger tijdens uw strand bezoek gegarandeerd niet aan de orde zal zijn. 'S Avonds kunt u genieten van de lekkernijen van de Dalmatische keuken in de tavernes en restaurants van de stad. Probeert u eens Pasticada (Dalmatische rosbief), of één van de mediterrane gerechten met vis en zeevruchten. Een glaasje witte wijn genaamd Zutica kan ik u aanbevelen. Het fantastisch romantisch schouwspel wanneer de zon aan de horizon voorzichtig verdwijnt achter het eiland Ugljan, mag u niet missen. De avond kunt u vervolgens rustig afsluiten, maar u kunt ook een duik nemen in het spannende en unieke nachtleven van Zadar. Als uitgangspunt voor uw vakantie aan de Riviera, raad ik u een appartement of vakantiehuis aan in de idyllische kleine plaatsen Bibinje, Sukosan, Petrcane, Diklo, Zaton, Nin of Privlaka.

Zadar is een klein paradijs voor strandliefhebbers. Uitstekende mooie kiezelstranden met zandgedeeltes, paradijselijke baaien vindt u in de kleinere steden gelegen aan de Riviera en de eilanden voor de kust. De belangrijkste stranden zijn: Borik,  Kolovare, Sjever in de wijk Diklo. Diklo staat bekend om zijn mooie huisjes en villa's in de buurt van het strand. Restaurants, cafés en bars bieden hapjes, eten en entertainment. Het strand wordt meestal gemaakt van betonplaten, die ideaal zijn om te zonnen. Ten noorden van Diklo ligt de kleine badplaats Kozino met zijn prachtige stranden Sv. Bartul en Perustine. Andere prachtige stranden zijn Uskok, Punta Skala, Petrcane en Jadran langs de Riviera van Zadar. Tegenover het eiland Ugljan vindt u meer mooie stranden en baaien die u het best kunt bereiken met de taxi boot vanuit Zadar.

Het gebied rond Zadar met talrijke eilanden is een paradijs voor watersporters, de vele goed beschermde ankerplaatsen kunt u vinden in de jachthavens.  De meest populaire en grootste havens zijn de Marina Dalmacija, de jachthaven van Zadar en de jachthaven Borik. Het duikcentrum Sub in Zadar en het duikcentrum Zlatna Luka bieden toeristen begeleide duiken en cursussen in de meest populaire duiklocaties. Boottochtjes, waterfietsen, kajakken en raften op de rivieren Zrmanja en Krupa behoren ook tot de mogelijkheden, daarnaast komen vissers, sportvissers en big-game vissers aan hun trekken.

Zadar is een van de beste adressen voor een wellness vakantie in Kroatië. Het Acquapura Spa, gelegen in Hotel in Spa Ladera, biedt op een oppervlakte van ongeveer 6000 m², zwembaden, kuurbaden,  fysiotherapie, sauna, fitness en gymnastiek kamers en een hammam met een oppervlakte van 700 m². Rond Zadar zijn veel mooie fietspaden, zo kunt u u eenvoudig het land en de mensen leren kennen. Ik adviseer u de routes Nin en Zaton, ze zijn niet erg lang maar kunnen worden gecombineerd. Heerlijke wandelpaden voeren langs de Riviera, zeer mooie en deels veeleisende wandeltochten leiden door het Nationaal Park Paklenica.

Het nachtleven van Zadar is het beste dat het Kroatische nachtleven heeft te bieden.  Duik in en geniet van onvergetelijke avonden in de hot spots van de stad, zoals: The Garden, Lounge & Bar Ledaña en Hitch Bar zijn erg populair, maar er zijn er nog veel meer zoals: Maraschino Bar, Café Gallery Gina, Face Bar, Brazil, Factory Bar en natuurlijk het Arsenal.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden