Arbanija een klein dorp op het eiland Ciovo

Arbanija is een klein dorp, in het noorden en aan de kust op het eiland Ciovo in Kroatië. De plaats ligt ongeveer in het midden op de route tussen Trogir en Slatine. Trogir ligt op 4 km afstand van de kleine toeristische dorp. Vanwege de rustige ligging van het dorp Arbanija is het perfect voor degenen die een rustige vakantie met het gezin willen ervaren. Talrijke kiezelstranden, verborgen baaien en restaurants en bistro's in en rond Arbanija nodigen u uit om te blijven hangen.  In de loop der jaren is Arbanija samen gegroeid met het naburige Mastrinka. Als u meer wilt dan alleen maar rust tijdens uw vakantie, kunt u uitstapjes maken naar Trogir, Split en Omis, veruit de meest interessante plaatsen in deze regio.
Aan het kiezelstrand  Sveti Kriz, kunt u een ontspannende dag doorbrengen, het strand in Arbanija ligt direct aan de voeten van het klooster Sveti Kriz. openbare douches en kleedkamers zijn beschikbaar, ligstoelen kunnen worden gehuurd en de parasols zijn gratis. Een ander kiezelstrand ligt aan de voorkant van de strand bar "Skrapa".  Het strand heeft een openbaar toilet en douches. 
Het belangrijkste bezienswaardigheid van Arbanija is het gotische klooster Sveti Kriz (Heilig Kruis) uit de 15e eeuw. Het klooster is gelegen aan de kust en diende ook als een fort tegen de Turken. Het  is bekend om zijn enorme klokkentoren en het uit olijfhout gesneden kruis. Het interieur is versierd met vele gotische beelden. Een bezoek aan het klooster is alleen mogelijk op afspraak.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden