Rovinj schilderachtig stadje in Istrië

Het schilderachtige Rovinj ligt aan de westelijke kust van Istrië tussen Porec en Pula. Het idyllische stadje is een van de mooiste steden in Kroatië. De bruisende oeverpromenade en de historische binnenstad vormen het centrum van Rovinj. Vanaf het Marsala Tita plein begeeft u zich in het doolhof van smalle straatjes en huizen van de oude stad. Hier begint uw reis door de tijd in het Venetiaanse tijdperk in de stad.  Langs de bezienswaardigheden, cafés en restaurants en het symbool van de stad de kerk Sveta Euphemia.  

Vele mooie stranden en baaien wachten langs de Riviera van Rovinj op zwemmers. Een van de meest populaire zijn: het strand Baluota en het strand genaamd Lone. U heeft daarbij de keuze uit mooie baaien en zacht aflopende kiezelstranden, die zeer populair zijn bij gezinnen met kinderen. Tal van sport- en recreatie mogelijkheden laten tijdens uw strand dag gegarandeerd geen verveling opkomen.

Avonds kunt u genieten van de fijne Istrische mediterrane gerechten in de restaurants, cafés en tavernes langs de levendige waterkant en de oude stad. Daarna kunt u romantisch een wandeling maken langs het water, of u kunt zich storten in het kleurrijke en opwindende nachtleven van Rovinj.

U zult betoverd worden door de unieke sfeer en de Italiaanse charme van de stad. Geniet van het leven in Rovinj en langs de ongeveer 67 km lange Riviera van Rovinj zorgen fantastische stranden en romantische baaien voor het ultieme vakantiegevoel.
De meest bekende en populaire stranden zijn: het 300 meter lang strand Lone met diverse sportfaciliteiten, restaurants en cafés. Het strand Balsamake, in de buurt van het nationale park Zlatni Rt. Grote pijnbomen bieden natuurlijke schaduw en grote stenen plateaus nodigen u uit om te zonnebaden. Het 600 meter lange rots strand Baluota loopt direct onder de kerk van Sveta Euphemia.

Het goed verlichte Baluota strand is erg populair bij de bewoners voor Rovinj,  het kan alleen worden bereikt te voet of met de fiets. Vanwege de rotsen en de stroming adviseer ik gezinnen, te kiezen voor een ander strand. 

Het strand Valdaliso bestaat meestal uit rotsachtig secties, maar gelukkig wordt het herhaaldelijk onderbroken door fijn grind strand. Een kristalheldere zee, restaurants, toiletten, kleedkamers en vele sportfaciliteiten wachten op u in Valdaliso. Een apart deel van het strand is bestemd voor naturisten. 

Het 800 meter lange strand Kuvi ligt ongeveer 2,5 km van het centrum. Het kiezelstrand loopt langzaam af in de heldere zee en het is erg populair bij gezinnen met kinderen en gasten van Villas Rubin. U kunt er ook prachtig wandelen in het nabijgelegen bos. De stranden op de eilanden voor de kust kunt u het beste bereiken met de veerboot vanuit de haven.

Naturisten vinden naaktstrand gedeelten op de stranden Polari, Škaraba, Valalta, Valdaliso en kleine naaktstranden op de eilanden Maskin en Sveta Andrija.
In Rovinj vindt u een enorm gastronomisch aanbod dat u uitnodigt op een culinaire reis door de typische Istrische keuken, Italiaanse keuken en de internationale keuken. Restaurants, tavernes, cafés en pizzeria's bevinden zich voornamelijk langs de waterkant en in de oude binnenstad.

Natuurlijk kunt u in Rovinj ook nog zeilen, vissen, snorkelen, duiken, wandelen en fietsen. Daarnaast zorgen festivals, beurzen, zeilregatta, en sportwedstrijden het hele jaar voor vermaak. Eind juni vindt jaarlijks het zomer salsa festival plaats.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden