Stinjan kleine badplaats Istrië

De kleine badplaats Stinjan gelegen op het zuidoostelijke schiereiland Istrië ligt zeer dicht bij de beroemde, historische stad Pula en biedt families en gasten die houden van rust vele mogelijkheden voor een ontspannen strandvakantie.

 Omgeven door schaduwrijke dennenbossen, kunt u juist hier ontspannende dagen aan zee doorbrengen en deelnemen aan veel excursies, in de fascinerende geschiedenis rijke omgeving. Tal van sportfaciliteiten zorgen voor een afwisselende vakantie. In idyllische restaurants die vooral gelegen zijn in de oude stad, kunt u genieten van Kroatische specialiteiten. Vis- en wijnliefhebbers laten zich in Stinjan graag verwennen.

 Het strand Vile Stinjan is een kiezelstrand gelegen in de prachtige baai van de stad Stinjan, omgeven door geurende dennenbomen. Op de fijne steentjes kunt u ontspannen zonnebaden in de zon, terwijl de kinderen spelen in het water. Stoelen en parasols kunnen worden gehuurd tegen een kleine vergoeding. Niet alleen het kristalheldere water zorgt voor een aangename verfrissing, tal van watersporten lokken met een duik in het koele water.
Een restaurant ligt dichtbij het strand en na een dagje strand kunt u niet alleen aansterken van alle inspanningen, maar ook genieten van een prachtig uitzicht op de Brijuni-eilanden.

De historische stad Stinjan heeft vele bezienswaardigheden.
Centrum van de stad is de Stinjaner markt (Stinjanska plein), gelegen op een kleine heuvel. Op het onlangs gerenoveerde plein ontmoet u de lokale bevolking en kunt u ongestoord rondslenteren en winkelen. Een van de belangrijkste attracties is de parochiekerk van Sint Margaretha, gebouwd in de 17e eeuw, gewijd aan de lokale patroonheilige. Indrukwekkend zijn de 20 meter hoge klokkentoren en het hoogaltaar, met de standbeelden van heiligen Cyrillus en Methodius. Een andere religieuze plaats, is de Stinjan parochie met zijn prachtige klokkentoren, gelegen in het centrum. Op het centrale plein staat ook het monument voor de slachtoffers van het fascisme in de Tweede Wereldoorlog, die u kunt bezoeken tijdens een rondleiding door de stad.

Langs de kust een uitgestrekte boulevard, vanwaar u niet alleen een prachtig uitzicht heeft op de Brijuni-eilanden, maar waarover u ook het ongeveer drie kilometer verder gelegen Fazana kunt bereiken.

Op het marktplein in Stinjan vinden talrijke evenementen plaats in de zomer. Medio augustus zal er jaarlijks een folklore festival worden gehouden, met Istrische traditionele dansen en muziek.

Stinjan is ook gemakkelijk bereikbaar met de bus, trein of vliegtuig. De luchthaven van Pula ligt op slechts 11 km van de kleine badplaats. U heeft in Stinjan de keuze uit vele accommodaties, het grootste aanbod vindt u hier. 

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden