Vir een paradijs voor strandliefhebbers in Kroatië

Het populaire kleine vakantieoord Vir is gelegen op het gelijknamige eiland Vir, op ongeveer 30 km ten noordwesten van Zadar in de regio Dalmatië. Het vakantieoord Vir kan via de brug bij Privlaka vanaf het vasteland worden bereikt. In het bruisende centrum van Vir vindt u naast diverse winkels, souvenirstalletjes en een groente- en fruitmarkt. 

Voor strandliefhebbers is Vir een paradijs, want rond het plaatsje, kunt u op het eiland (23 km²) kiezen uit ongeveer 28 verschillende prachtige stranden en dromerige rustige baaien. Naast de rots en natuurlijke stranden zijn er diverse langzaam in de kristalheldere zee aflopende kiezelstranden erg geliefd bij gezinnen met kinderen. Diverse recreatieve activiteiten zorgen voor voldoende vertier op het strand. 
's Avonds kunt u genieten van de typische Dalmatische gerechten in de restaurants en tavernes van Vir. Geniet van de Peka-, verse vis of hartige vleesgerechten. Daarna kunt u een ontspannende romantische wandeling maken lang de baai. U kunt zich ook laten verleiden  door de muziek van de bars, dans terrassen en de strandclubs en zich in het bruisende nachtleven van Vir storten.
Idyllisch, rustig en ontspannen, maar toch zo levendig, spannend en gevarieerd, ontdek en ervaar de veelzijdigheid van Vir en geniet van de beste dagen van het jaar onder de zon van Dalmatië.

Misschien weet u niet welk strand u moet kiezen tijdens uw verblijf in Vir, dan ik zal er een aantal voor u beschrijven. Het is natuurlijk aan u of u wilt verblijven aan een druk en levendig strand met restaurants en diverse sport- en recreatiefaciliteiten, zoals het Jadro strand, of liever in een betoverende baai zoals Duboka Draga geniet van de zon.
Jadro is het belangrijkste strand van Vir, het ligt direct onder het centrum aan de zuidkust van het eiland. Een fijn kiezelstrand loopt langzaam af in de kristalheldere zee en gegarandeerd plezier voor jong en oud. U kunt gebruik maken van diverse sport- en recreatiefaciliteiten, daarnaast zijn er restaurants, bars en zijn ligbedden en parasols te huur.
Het strand Sapavac is gelegen naast de historische vesting Kastelina, ten zuidwesten van Jadro. De modder van het strand is bekend om zijn helende eigenschappen bij reumatische aandoeningen.
Het Lucica strand is gelegen aan de noordkant van Vir. Zand, kiezels en betonplaten zijn ideaal om te zonnebaden. Op actieve vakantiegangers wachten tal van sportieve en recreatieve activiteiten in de directe omgeving.  Verfrissingen en lichte maaltijden zijn verkrijgbaar bij de cafés en tavernes op het strand. 
Het idyllische strand in de baai Duboka Draga, aan de noordwest kant van het eiland, kunt u het gemakkelijkst bereiken per boot. 
Rond het vakantieoord Vir zijn er tal van andere stranden, zoals het familie vriendelijke strand Miljkovica, dat zich ten oosten van het centrum bevindt, of de stranden in de baaien Soldatica en Slatina.

In Vir kunt u een aantal bezienswaardigheden tijdens uw verblijf bezichtigen. Andere bezienswaardigheden zijn te vinden op het vasteland in Nin en in de metropool Zadar. 
De bezienswaardigheid in Vir is het fort Kastelina, dat werd gebouwd tijdens de Venetiaanse bezetting. U vindt het fort Kastelina aan de zuidkust, in de buurt van het strand Sapovac. Een andere bezienswaardigheid is de parochiekerk van Sv. Juraj, gebouwd op de fundamenten van de oude kapel in het midden van de 19e eeuw.
De prachtige oude stad  Zadar, de historische stad Nin, de prachtige nationale parken Paklenica en Krka zijn zeker een bezoek waard.

In Vir kunt u ook actief zijn: mountainbiken, fietsen, wandelen, vissen, duiken en snorkelen behoren tot de mogelijkheden. Een duikschool is aanwezig. Als u het eiland eens op een andere manier wilt verkennen kunt u een ​​quad of een buggy ter plaatse huren. Natuurlijk kunt u ook gewoon een scooter of motor huren en daarmee de omliggende plaatsen en het vasteland verkennen.

Het jaarlijkse festival "Vírská noc" met live muziek en vuurwerk op 13 augustus mag u niet missen.
Tal van strand en cocktailbars en de disco Bar More zorgen voor voldoende vertier tot in de late uurtjes.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden