Centraal Kroatië, vakantie buiten de drukte van de kust

Karlovac
Voor veel vakantiegangers betekent de regio Midden-Kroatië simpelweg alleen een etappe naar de kust.
Centraal Kroatië is echter een perfecte vakantiebestemming voor toeristen, die de drukte van de kust graag vermijden.
Centraal Kroatië staat bekend om zijn groene heuvels en thermale baden, de wijndorpen, evenals de oude kastelen, die meestal worden omgeven door bossen, velden en weiden. Het landschap wordt gedomineerd door valleien met bergen en de middeleeuwse kastelen. Centraal Kroatië is een vakantiebestemming voor wandelaars, mountainbikers en watersporters. De grenzen van Centraal Kroatië lopen parallel aan de rivieren de Sava, Drava en Mura. Aanbevolen plaatsen om te bezoeken zijn onder meer het bedevaartsoord Marija Bistricadie, de stad Samobor, de thermaalbaden van Varaždin en Varazdin. Natuurlijk is de hoofdstad van Kroatië ook een bezoek waard.
Zagreb, de hoofdstad van Kroatië is een stad die erin geslaagd is om romantisch te blijven, maar de verschillende stijlen zoals: barok, classicisme en art nouveau hebben duidelijk hun sporen nagelaten.
Meer dan 20 theaters, drie concertzalen en ongeveer 60 musea en galerieën geven Zagreb een bijzondere sfeer.
Ten zuiden van Zagreb ligt de stad Karlovac, een stad uit de 16e Eeuw. De stad ligt aan de rivieren de Kupa, Korana, Mrežnica en Dobra en biedt een verscheidenheid aan watersporten. Een 2500 meter lange promenade,  langs goed bewaard gebleven grachten, nodigt uit om te wandelen.
Het gebied rond Karlovac is ook bekend om zijn wijnen. Langs de Plesivicer wijn straat zijn er diverse wijnproeverijen.
Een bijzonder romantische stad is Ozalj, gebouwd op een hoge rots boven de rivier de Kupa. In de regio ligt ook  Jamnica, een van de belangrijkste minerale bronnen in Kroatië. Ongeveer 50 kilometer ten zuidoosten van Zagreb ligt Sisak. In de buurt ligt het Natuurpark  Lonjsko Polje

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden