Simuni klein vissersdorp op het eiland Pag

Het kleine vissersdorpje Simuni ligt aan de zuidwestkust van het eiland Pag, tussen de grote vakantieoorden Novalja en de stad Pag.

 In Simuni met zo'n 165 inwoners gaat het er vrij rustig aan toe. Weg van de grote vakantieoorden zoals: Pag, Novalja en camping Simuni biedt de plaats een rustige idyllische sfeer waar u kunt ontspannen. 

Ten zuidwesten van het dorp wacht een lang kiezelstrand op zwemmers en zonaanbidders. Naaldbomen zorgen voor de natuurlijke schaduw.
Op het zuidelijke puntje, in de buurt van de vuurtoren, is het strand van Simuni een beetje rotsachtig en daarom vooral interessant voor snorkelaars. Op de stranden van de aangrenzende camping worden tal van sportieve en recreatieve mogelijkheden voor de actieve vakantieganger aangeboden.

De restaurants serveren mediterrane gerechten van het eiland, maar ook de typische kaas van het eiland Pag en uitstekende Kroatische wijnen. Natuurlijk staan ook internationale gerechten op het menu.

 Simuni biedt ondanks zijn kleine formaat, een goede infrastructuur en is een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen en ook voor watersporters, die voor anker kunnen gaan in de plaatselijke grote ACI Marina Simuni.

Simuni kent diverse stranden, op ongeveer 1,5 km ten zuidoosten biedt de camping Simuni ook veel mogelijkheden om te zwemmen, daarnaast kunt u aan vele sportieve en recreatieve activiteiten deelnemen. 

Op het eiland Pag, zijn er natuurlijk tal van andere mooie stranden die een bezoek waard zijn. Het familie vriendelijke zandstrand Planjka-Tincel tussen Novalja en Stara Novalja ligt op ongeveer 20 minuten rijden met de auto. 

Wie op zoek is naar plezier en vermaak, kan ik een bezoek aan het feeststrand Zrce, gelegen op 11,5 km aanbevelen. Meer stranden kunt u vinden rond de steden Novalja, Stara Novalja en de steden Pag en Lun, in het uiterste noorden van het eiland Pag.

Simuni is een vrij klein vissersdorp, culturele en natuurlijke attracties, musea en heilige gebouwen zijn te vinden in de plaatsen Novalja, Pag en Lun.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden