Krk populaire bestemming in het noorden van Kroatië

Krk is het culturele centrum van het gelijknamige eiland Krk in de Kvarner baai. De stad met zijn bijna onuitspreekbare naam heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de populairste toeristische bestemmingen in het noorden van Kroatië.

De haven en de oeverpromenade Riva scheiden het moderne Krk van het historische deel van de stad. In de moderne wijk bevinden zich vakantiewoningen, hotels en appartementen. Vanaf de levendige promenade, kunt u via de middeleeuwse stadspoort het 2000 jaar oude door stadsmuren omgeven centrum bereiken.
Het plein Vela Placa direct in het begin van de stad, is het middelpunt van het dagelijkse leven. Op het plein Vela Placa vindt u winkels, boetiekjes, cafés en restaurants. U kunt er prima wandelen en flaneren. Het plein Kamplin, waar u ook het kenmerk van de stad, de klokkentoren van de kathedraal en het oude fort bevindt, wordt in de zomermaanden gebruikt als openluchtpodium in een historische setting voor klassieke concerten en jazz festivals.

Het langzaam in de kristalheldere zee aflopende strand Drazica is vooral populair bij gezinnen met kinderen. Echter ook de andere mooie stranden en baaien van Krk zijn ongeëvenaard en garanderen zwemplezier en een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin.

In de avonduren verplaatst de drukte zich van de stranden in de richting van de promenade Riva en het plein Vela placa. In de restaurants langs deze culinaire mijl worden internationale en mediterrane gerechten geserveerd. Lamsvlees en de typische Krk šurlice noedels met goulash en natuurlijk een lokale wijn staan op het menu.
Aansluitend kunt u genieten van een romantische wandeling langs de Riva en door het oude centrum of zich storten in het bruisende nachtleven van Krk.

Krk kent diverse stranden"blauwe vlag stranden, kiezelstranden en betonnen plateaus. Hieronder vindt u de belangrijkste stranden.
Het strand Drazica ligt niet ver van het centrum van de stad, bij het hotel Valamar Koralj, is uitermate geschikt voor families met kinderen. Douches, wc's en restaurants zijn aanwezig,  stoelen en parasols kunnen worden gehuurd. Het excellente Porporel (blauwe vlag) strand grenst aan het centrum van de stad Krk. Het strand is voor gehandicapten toegankelijk en beschikt over toiletten, douches, restaurants, parasols en stoelen kunnen worden gehuurd.
Als u op zoek bent naar een strand in de buurt van het centrum van de stad Krk, kan terecht op het Portapisana strand. Vanaf het strand heeft u een prachtig uitzicht op de oude stadsmuur en de kerk.
Het rots en kiezelstrand Camp Jezevac bevindt zich ter hoogte van de gelijknamige camping, op ongeveer 1 km ten zuidwesten van het stadscentrum. Op dit strand waait ook de blauwe vlag, er zijn douches, wc's, restaurants, ligbedden en parasols zijn te huur.
Het strand Punta di Galetto is een mengsel van grind en rotsen, het strand ligt tegenover de oude stad. Er zijn toiletten, douches en restaurants op het strand.
Andere stranden zijn genaamd Portapisana, Bor, Plav en Koralj. Alle stranden zijn een mix van grind en rotsen.  Voor naturisten, raad ik u het naaktstrand Tomazevo aan. Het strand ligt ten zuiden van camping Politin.

In het oude centrum van de stad Krk vindt u historische, culturele en religieuze bezienswaardigheden.
Op kunstliefhebbers wachten tal van galeries en tentoonstellingen.
De klokkentoren van de kathedraal van Krk werd gebouwd in de 16e eeuw. In de 18e eeuw werd de spitse toren herbouwd.
Het kasteel Frankopan bevindt zich op het plein Kamplin. Het fort werd gebouwd in de periode van de 12e tot de 14e eeuw door de Frankopan.
Het oude stadhuis ligt op de Vela Placa (Grote Markt) en werd gebouwd tijdens de Venetiaanse overheersing.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden