Brela Kroatië aantrekkelijke badplaats aan de Adriatische Zee

Het kleine dorpje Brela ligt in centraal Dalmatië, aan de Makarska Rivièra aan de voet van het Biokovo gebergte. Brela telt 1771 inwoners.

Het kleine dorpje heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijke toeristische bestemming. De gemeente is al bekend sinds 1770 en uit de Illyrische periode stamt nog een kasteel in Skrabici.

In Brela zijn het vooral de mooie stranden en het altijd schitterende blauwe water van de Adriatische Zee werken als magneten voor toeristen. Het prachtige landschap zorgt voor veel afwisseling.

De regio Brela is in de zomer geschikt voor een klassieke strandvakantie, maar in het voorjaar en in de herfst kunt u er heerlijk wandelen. Iets noordelijker ligt het dorp Kricak met vele lokale specialiteiten.

Het strand Punta Rata heeft al voor het achtste opeenvolgende jaar de Blauwe Vlag award gekregen. 
De inwoners van Brela, hielden zich oorspronkelijk uitsluitend bezig met de wijnbouw, nog steeds vindt de beroemde Marasca wijn haar thuis in Brela, maar de meeste inwoners verdienen nu hun geld in de landbouw. De olijven en wijndruiven zijn gebleven, maar daarnaast is het toerisme in Brela en de regio, de belangrijkste bron van inkomsten.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden