Tucepi pittoreske vakantieoord Kroatië

Het pittoreske Tucepi ligt aan het langste strand van de Makarska Rivera in de regio Dalmatië. Met zijn ongeveer 1760 inwoners en zijn jachthaven met 70 ligplaatsen, waar vissers-, toeristische schepen en jachten een veilige ankerplaats vinden, goed beschermd tegen de wind door een golfbreker.

Ook voor sportieve activiteiten, biedt Tucepi mogelijkheden.  Er is een voetbalveld, verschillende kleinere speeltuinen en het tenniscentrum "Slatina" waar op vijf banen kan worden gespeeld.

Talrijke restaurants en konobas met lokale gerechten, verse vis en wijnen van hoge kwaliteit nodigen uit tot verpozen.

Het eerste hotel in Tucepi, Hotel "Jadran" werd gebouwd in 1950. Het is gelegen in het dennenbos, in een prachtige omgeving, langs een kiezel- en zandstrand. Stukken afkomstig uit een vroeg-christelijke kerk (5e-6e eeuw) en enkele middeleeuwse grafstenen werden ontdekt op de begraafplaats van Tucepi. 

Onder zijn huidige naam wordt het dorp voor het eerst genoemd in 1434. St. George's Church werd gebouwd aan het einde van de 13e eeuw in romaans-gotische overgangsstijl.

In de 18e eeuw bouwden de families Ivanisevic en Lucic-Pavlovic uit Makarska barokke villa's aan de oever. In het zomerhuis van de abt Grubisic is vandaag het hotel "Kastelet" ondergebracht.

Al met al biedt Tucepi, ongeveer 4 km ten zuidoosten van Makarska, vertier voor elk wat wils en nodigt u uit voor een onvergetelijke vakantie.

Het strand van Tucepi is 4 km lang en is daarmee langste stuk strand aan de Makarska Riviera.  Rond het betoverende, zacht glooiende kiezelstrand zijn er leuke restaurants en bars. Actieve vakantiegangers kunnen een gevarieerd en breed scala aan sportieve en recreatieve activiteiten verwachten.

In Tucepi en omgeving vinden naturisten de prachtige naaktstranden van Nugal en Dracevac. Het strand van Nugal ligt tussen Tucepi en Makarska. In de naburige badplaats Podgora ligt het naaktstrand Dracevac.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden