Senj festivals en wintercarnaval

Het kleine stadje Senj ligt aan het einde van de Kvarner-baai en strekt zich uit langs een 7,5 km lange kust tussen de zee en het Kapela, Velebit-gebergte met de aangrenzende perifere gebieden.

Senj met het fort Nehaj, dat boven de stad uittorent, is bij velen bekend uit de kinderroman "The Red Zora". De verfilming van de roman "The Red Zora and her Gang" werd gefilmd op de oorspronkelijke locatie in Senj.

Senj staat in heel Kroatië bekend om zijn drukbezochte festivals, zoals het wintercarnaval (in januari en februari), het mannenkoor festival (in juli) en het populairste festival, het zomercarnaval in augustus. Tijdens het carnavalsseizoen ontvangt Senj gewoonlijk meer dan 25.000 bezoekers van over de hele wereld.

Tegenwoordig is Senj een populaire vakantiebestemming die keer op keer wordt bezocht door toeristen die willen genieten van een ontspannen strandvakantie en het fantastische uitzicht van de vakantiewoningen op de heuvel.

De stranden in Senj zijn allemaal goed uitgerust. Op het hoofdstrand kunt u strandbenodigdheden huren, zoals parasols en ligstoelen. Maar niet alleen de belangrijkste stranden zijn interessant voor zwemmers.

We raden met name de vele kleine baaien aan, die zijn gelegen aan de Riviera van Senj, ze bieden u prachtige kiezelstranden aan

Omdat de kust rotsachtig of kiezelachtig is, is het water kristalhelder, schoon en ideaal om te snorkelen en duiken.De stranden lopen allemaal ondiep in zee en zijn daarom ideaal voor gezinnen met kinderen. Een van de mooiste baaien is de Spasovac baai.

De goede ligging en het uitgebreide aanbod maken het Skver strand tot een van de meest populaire stranden in Senj. Het strand, bestaande uit verschillende kiezelbaaien en betonnen zwemplateaus, met uitzicht op het tegenoverliggende eiland Rab, maakt ook indruk met zijn kristalheldere zeewater en zijn netheid. Skver strand bestaat uit meerdere kiezelbaaien, die van elkaar gescheiden zijn door grotere stenen. Achter de smalle kiezelstrook loopt een breed betonnen pad dat ideaal is om heerlijk te zonnebaden.

Andere stranden zijn genaamd:  Treca Draga, Ujca, Druga Draga, Plava Vila,  Kalic, Diga en Prva Draga.

Bezienswaardigheden zijn naast het eerder genoemde fort Nehaj: het Krasno bosbouw Museum werd geopend in 2005 en herdenkt de 240-jarige geschiedenis en traditie van de stad Senj in de bosbouw.

De tentoonstelling omvat oud gereedschap, snijaccessoires, oud kaartmateriaal, documenten en nog veel meer.

Kerk van de Heilige Maagd Maria De kerk, gebouwd in Romaanse stijl tussen de 11e en 12e eeuw, staat in het centrum van Senj. De kerk was gewijd aan de Heilige Maagd Maria. In 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd de kerk zwaar beschadigd door bombardementen, maar na de oorlog werd ze gerenoveerd. Het graf van bisschop Johannes de Cardinalibus (1386-1392) is het oudste monument in de kerk.

Het stedelijk museum van Senj is sinds 1962 gevestigd in het voormalige paleis van de familie Vukasovic. Het gebouw stamt uit de 14e - 15e eeuw. In het museum kunt u archeologische vondsten, glagotische documenten, getuigenissen over zeevaartgeschiedenis, wetenschappelijke collecties en oorlogsdocumenten bekijken.

De oudste Kroatische drukplaat in glagotisch schrift werd gevonden tijdens renovatiewerkzaamheden in het fort van Nehaj. De bewaarde fragmenten van deze drukplaat zijn vandaag te zien in het stadsmuseum. Senj is bekend om zijn glagotische boekdrukkerij. De eerste boeken werden hier ongeveer 50 jaar na de uitvinding van de boekdrukkunst gedrukt.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden