Omis vakantie Kroatië 2022

Omis
Iedereen die op zoek is naar zandstranden in Kroatië, zal blij zijn met Omis. De kleine, pittoreske badplaats in Dalmatië wordt omzoomd door een lang zandstrand en het ondiepe water leidt tot ver in de zee.
De achtergrond van het stadje vormt een kloof, waardoor de rivier de Cetina stroomt. Juist daarom kunt u in Omis diverse watersporten bedrijven zoals:  raften en kanoën. Bovendien worden ook duik excursies naar de nabijgelegen eilanden georganiseerd. Andere watersporten, die mogelijk zijn tijdens uw vakantie in Omis zijn:  zeilen, vissen en windsurfen. Vooral sportieve vakantiegangers proberen ook de hellingen te beklimmen.
Een klim naar de ruïnes van het fort Fortiza moet tijdens uw vakantie zeker op het programma staan. Vanaf hier kunt u genieten van het beste uitzicht over Omis.

Excursies en nachtleven in Omis.
De kleine oude binnenstad met de smalle steegjes is overdag een prima plek om lekker te slenteren en iets te eten. In de avond wordt het een ontmoetingsplaats voor jongeren, die zich juist hier verzamelen en dan verder gaan naar de nabijgelegen disco's. Tot een echte vakantie aan de Middellandse Zee behoren zeker de aangenaam sfeervolle avonden in Omis. Omis is een goed alternatief voor het duurdere en drukke Split en met de auto kunt u Split toch in een uur bereiken. Er zijn ook regelmatig busdiensten tussen beide steden.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden