Pula en Medulin vakantie Istrië 2022

Pula
De Kroatische vakantieregio Pula / Medulin, aan de zuidpunt van het schiereiland Istrië is een van de zonnigste gebieden in Europa. Vanwege het gunstige klimaat begint het vakantieseizoen er veel eerder dan elders. Naast het zonnige klimaat, een 120 kilometer lange kustlijn met pittoreske stranden en idyllische baaien zijn dit voldoende argumenten om in deze regio ontspannen te kunnen genieten van een welverdiende vakantie. De naam van dit vakantiegebied, heeft het te danken aan de twee steden Pula en Medulin.
Pula is de geheime hoofdstad van Istrië.
Pula heeft ongeveer 82.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van Istrië en Pula heeft een internationale luchthaven. Pula is ook de economische en de politieke stad van Istrië, daarnaast het culturele centrum. Eigenlijk is de Pula de geheime hoofdstad. Pula is gelegen in een beschutte baai, in de buurt van het zuidelijkste puntje van Istrië. Terwijl de kust sterk wordt beïnvloed door het toerisme, is het achterland van ongerepte schoonheid en dunbevolkt.
Een vakantie in Pula is gegarandeerd niet saai, er is genoeg te zien, vooral de Romeinen lieten veel sporen na.
Het meest indrukwekkende en belangrijkste oude monument is het amfitheater, dat dateert uit het jaar 30 voor Christus. Het biedt plaats aan 23.000 toeschouwers. Bezienswaardig zijn de ondergrondse gangen met interessante tentoonstellingen. In de oudheid werden in het amfitheater gladiatorengevechten gehouden, nu trekken in de zomer voornamelijk muzikale evenementen vele bezoekers. Het oude amfitheater is beroemd om haar akoestiek. Muzikale grootheden traden reeds op in het amfitheater van Pula zoals: Luciano Pavarotti, Julio Iglesias, Sting en Norah Jones. Andere monumenten zult u zeker ontdekken en in de markthal van Pula is altijd iets te beleven. U kunt er groente, fruit, verse vis en zeevruchten kopen. Aan de hoofdweg  Flanaticka Ulica kunt u in diverse winkeltjes souvenirs en kleding kopen en iets drinken in één van de vele cafés.
De haven kan zich ook terdege laten zien, vanaf hier bieden diverse rederijen boottochten aan naar Venetië en andere bestemmingen aan de Adriatische Zee. Daarnaast kent Pula prachtige stranden. Wie zijn vakantie wil doorbrengen in Pula, heeft de keuze uit comfortabele hotels, mooie appartementen en prachtig gelegen campings.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden