Dalmatië Kroatië vakantie 2022

Nationaal Park Plitvice Meren
Dalmatië is een regio in Kroatië, die begint ter hoogte van het eiland Rab en door loopt tot de grens van Kroatië in het zuiden.  Keizer Augustus noemde dit deel van Kroatië reeds in zijn tijd de provincie Dalmatië.
De grootste steden van Kroatië liggen langs de Dalmatische kust, daartoe behoren Split, Zadar, Sibenik en Dubrovnik. Daarnaast beschikt Dalmatië over vele eilanden, die voor de kust liggen en grotendeels beschermd zijn. Zeer bekend is het Nationaal Park Kornati, dat zich uitstrekt over een gebied van 220 vierkante kilometer. Het is een groep van verschillende eilanden die u bijvoorbeeld met de boot vanuit Zadar kunt verkennen. Zelfs in de kleinere kustplaatsen worden boottochten door het Nationaal Park aangeboden.
Als u zelf een vaarbewijs bezit, kunt u een boot huren.

Natuurlijk zijn de steden aan de kust een bezoek waard, maar ook het binnenland met o.a. het Nationaal Park Plitvice Meren is een populaire bestemming. De naam is een beetje misleidend, want u zult niet alleen meren zien , maar vooral kunnen genieten van de indrukwekkende watervallen. Het Nationaal Park is geografisch het grootste van Kroatië en heeft een oppervlakte van bijna 300 vierkante kilometer.
De wegen door het binnenland van Dalmatië zijn niet goed ontwikkeld en er valt niet veel te zien. Hier en daar kunt u nog steeds de gevolgen van de oorlog zien. Veel van de bewoners zijn gewoon vertrokken.
Het Nationaal Park Plitvice Meren heeft verschillende ingangen, er zijn verschillende routes variërend tussen twee, vijf of acht uur. Het natuurspektakel van de vele watervallen, heldere meren en vele glinsterende vissen, zullen u altijd bij blijven.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden