Vakantie op het eiland Brac

Brac  Zlatni Rat
Vakantie op het eiland Brac en genieten van het misschien mooiste strand aan de Adriatische Zee.
Brac is het derde grootste eiland in de Adriatische Zee en behoort tot het steeds populairdere vakantieland Kroatië. Brac is niet bekend vanwege de hoge berg Vidova Gora, maar vooral vanwege het prachtige strand Zlatni Rat ( Gouden Kaap ) in de omgeving van Bol. 

 Velen vinden het kiezelstrand bij Bol zelfs het mooiste strand, dat is gelegen aan de Adriatische Zee.
Het is in ieder geval een opmerkelijk natuurverschijnsel. Het lijkt op een tong die uitsteekt in zee. Deze tong verandert steeds van vorm door de wind en golven. Bol is een van de bekendste toeristische badplaatsen aan de Adriatische Zee en dat vooral door dit prachtige strand Zlatni Rat. 

Bol kent echter andere mooie baaien en prachtige stranden, daarnaast zijn de omstandigheden voor windsurfers ideaal. Vanuit Bol leidt ook een een steil bergpad naar de Vidova Gora, op de top heeft u vervolgens een prachtig uitzicht op de andere eilanden in de Adriatische Zee en Italië. Het nabijgelegen mooie dorp Murvica behoort ook tot de hoogtepunten op het eiland Brac.

Brac kent naast prachtige stranden ook interessante landschappen, deze combinatie maakt Brac tot een prima vakantie bestemming. Vooral het wijdverspreide karst reliëf met haar geulen, spleten, holten, ronde valleien en baaien is opmerkelijk. Fascinerend is het contrast van de verschillende kustlandschappen. Op Brac zijn de kustlandschappen rotsachtig en steil, maar soms ook echter vrij laag en zanderig.

Tot de belangrijkste badplaatsen op het eiland Brac behoren naast Bol, Splitska, Supetar, Postira en Povlja.

De Hermitage Blace, een uniek kloostercomplex is een van de meest bekende bezienswaardigheden op het eiland Brac. Bezienswaardig is ook de drakengrot, Zmajeva spilja bij  Murvica. In de wanden van de grot zijn gruwelijke en bizarre reliëfs gegraveerd.
Brac beschikt trouwens ook nog over een natuur product, welke wereldwijd gevraagd is en dat is gebruikt in vele beroemde gebouwen. Deze witte marmeren stenen uit Brac, vindt u o.a. in het Witte Huis in Washington DC, de Brandenburger Tor in Berlijn, de middeleeuwse klokkentorens en kathedralen van Sibenik en Trogir.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden