Makarska Riviera witte stranden en Alpen landschap in Kroatië

Makarska Riviera
Het is een bijzondere ervaring, in het kristalheldere blauw groene water van de Adriatische Zee, aan de zomerse hitte ontsnappen en gelijktijdig een blik werpen op een helder groen dennenbos met op de achtergrond de rotsen van het karstgebergte. De 60 km lange Makarska Riviera tussen Brela en Gradac maakt dit unieke genot mogelijk.
In de zomermaanden wordt deze regio in het zuiden van Kroatië zeer goed bezocht. De ene gebeurtenis volgt de andere en het is druk op het strand en in de restaurants, maar in mei, juni, september en deels in oktober is de situatie veel meer ontspannen. Een vakantie aan de Makarska Riviera is juist vanwege de mildere temperaturen in bovengenoemde maanden ideaal.

Naast de bekende kiezelbaaien van Brela, zijn vele dorpen zoals: Baska Voda, Promajna, Makarska, Tucepi, Podgora, Igrane, Zivogosce, Drvenik, Zaostrog en Gradac volledig op het toerisme ingesteld.
Actieve toeristen kunnen de strijd aan gaan met het imponerende Biokovo gebergte.
Vanuit Gornji Tucepi kunt u de 1.762 m hoge Sveti Jure beklimmen, maar natuurlijk niet op badslippers. De tocht duurt zo'n drie uur. Een smalle bergweg leidt ook bijna tot aan de top, deze tocht is minder zwaar, maar niet minder spannend. Wees echter op uw hoede en rij voorzichtig, dat geld overigens voor alle B- wegen in Kroatië, ze zijn vaak erg smal. De levendigste steden van de Makarska Riviera zijn zeker Brela, Baska Voda en vooral  Makarska. U kunt er wandelen, shoppen en dineren.

In Promajna ( in de buurt van Baska Voda ) gaat het er zelfs in het hoogseizoen ontspannen aan toe. In de kleine baaien vindt u nog stille hoekjes. Vooral gezinnen met kinderen zullen veel plezier beleven op de kiezelstranden en het heldere water, waar u prima kunt snorkelen. In de avonduren kunt u in een goedkoop café onder het genot van een biertje ( Pivo ) of een pannenkoek ( Palacinke ) genieten van de ondergaande zon, die tussen de bergen van het eiland Brac en het Bikovo gebergte verdwijnt in de Adriatische Zee.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden