Zagreb vakantie in de metropool van Kroatië

Zagreb
Zagreb, de hoofdstad en de grootste stad van de Republiek Kroatië, is een stad met een rijke geschiedenis, maar de stad kent ook diverse culturele, entertainment en sportfaciliteiten.
Zagreb is gastheer van vele congressen, culturele en sportieve evenementen. Deze Midden-Europese stad trekt bijna als een magneet toeristen, die willen leren over het verleden en het heden van Zagreb.

Zagreb ligt aan de rivier de Sava ongeveer 170 kilometer van de zee, maar door de moderne snelwegen die aansluiten op de kust kan men bijna zeggen dat het nog steeds een stad aan de zee is. De stad ligt op 122 meter boven de zeespiegel. 

Het klimaat is continentaal en de gemiddelde zomertemperatuur is 20 graden Celsius, terwijl de winters koud zijn met een gemiddelde temperatuur van 1 graad Celsius.
Zagreb heeft inmiddels zo'n miljoen inwoners, ongeveer 20 theaters, 21 musea, 30 galeries en nog meer kunstcollecties.  Deze rijke, permanente culturele- en kunstschatkamer met kunst uit binnen-en buitenland, wordt ook nog verrijkt met thematische tentoonstellingen.
Zagreb is een Centraal-Europese stad met een mediterrane flair.

Wat onderscheidt  Zagreb nu van andere Europese hoofdsteden, het is vooral de charme van de stad en het feit dat alle stedelijke en culturele attracties in het centrum van de stad, maar vooral op loopafstand liggen.

De mediterrane levensstijl kenmerkt zich vooral door de vele cafés en de tuin terrassen.
De architectuur van de bovenste en onderste stad, de monumenten, de belangrijke gebouwen uit verschillende periodes en de typische sfeer van de stad met zijn vele parken, trekken ieder jaar meer en meer toeristen.

U heeft door de uitstekende toeristische infrastructuur, ook de keuze uit verschillende hotels.
De internationale hotels, maar ook de kleine hotels bieden prima kwaliteit. Er is een rijk gastronomisch aanbod, dat het beste uit de Middellandse Zee combineert met de typische continentale gerechten en een scala aan internationale gerechten. De uitgebreide winkelmogelijkheden trekken ook vele toeristen.

De straten van Zagreb zijn vooral in de zomer het toneel van evenementen en voorstellingen.
Jaarlijks en dat reeds meer dan 3 decennia wordt in Zagreb de FloraArt, een tuin-en bloemententoonstelling gehouden. 

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden