Vakantie Hvar 2022

Hvar
Vakantie op het eiland Hvar is de plek voor alle vakantiegangers, die tijdens hun vakantie op zoek zijn naar zon, zee en sportmogelijkheden. Het eiland Hvar wordt beschouwd als een echte parel van Dalmatië.
Hvar stad gelegen aan de westelijke kant van het circa 70 kilometer lange eiland biedt een mediterrane flair en nodigt u uit om te wandelen in de smalle straatjes. Boven de stad Hvar ligt het fort Španjol en als u naar boven klimt, zult u kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad en Paklenski otoci, dat u kunt bereiken met de taxiboot. Het plaatsje Jelsa is veel kleiner, maar kent ook een aantal fotogenieke steegjes.
Vooral de barokke kerk op het centrale plein van de stad Hvar is een prachtig onderwerp. Vanuit Jelsa is het ook de moeite waard, om een excursie te maken naar Bol op het naburige eiland Brac. Bol kent vele exclusieve restaurants en elegante cafés. Het in Kroatië bekende strand Zlatni rad ligt om de hoek.

Als u op zoek bent naar rust tijdens uw vakantie, moet u naar het zuiden van het eiland rijden. Dit lukt u overigens alleen met de auto of met de boot, tenzij u wilt gaan liften.
Liften is op de Kroatische eilanden niet zo moeilijk, omdat de lokale bevolking weet dat er nauwelijks bussen rijden, daarom nemen ze vaak lifters mee. Vanuit Jelsa kunt u het best de smalle weg volgen door het prachtige dorp Pitve, vervolgens door een 1,4 km lange tunnel. Let op campers en caravans kunnen niet door de tunnel. De enige plaatsen in het zuiden zijn Zavala, Ivan Dolac en Sveta Nedjelja, dat erg geliefd is bij duikers en surfers.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden