Banjole kleine badplaats in Istrië

De kleine badplaats Banjole, Kroatië ligt in het zuiden van Istrië, tussen Pula en de bekende vakantiebestemming Medulin. Banjole biedt de ideale mix van strand, natuur en cultuur. In de stad zelf zijn twee prachtige gezinsvriendelijke stranden.

 Meer stranden, baaien en een prachtige natuur vindt u zuidwaarts in het nationale park Kamenjak. Als liefhebber van cultuur raad ik u een uitstapje aan naar het op 8 km gelegen Pula. Hier vindt u o.a. het oude amfitheater uit de Romeinse periode en nog veel meer. Twee sportcentra, een scala aan activiteiten op het water, fiets- en wandelpaden, boottochten en nog veel meer wachten op vakantie gasten die wachten op een actieve vakantie.

Sluit de dag af in een van de vele restaurants en tavernes met verse vis, zeevruchten of andere heerlijke gerechten. Natuurlijk, is het raadzaam om de uitstekende wijnen uit Istrië proberen. Het strand Centinera is het meest beroemde strand van Banjole. Het strand ligt direct naast een dennenbos en het Resort Centinera. Het Centinera strand heeft rotsachtige gedeelten met mooie ronde kiezels.

Het strand Del Mar ligt naast het gelijknamige hotel. Het ongeveer 450 m lange strand loopt langzaam af in de zee en is daarom uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Andere mooie stranden zijn te vinden in de naburige steden als Medulin en Premantura. Het kleine vissersdorp Banjole heeft geen grote bezienswaardigheden behalve de Onze Lieve Vrouwekerk.

Banjole is ook een paradijs voor duikers en snorkelaars. U kunt in het duikcentrum tevens apparatuur huren en duiklessen nemen. Watersporters en zeilers kunnen veilig voor anker gaan in de goed beschermde haven. Op 3 km ligt in Pomer een volgende haven. Op het strand van Cintinere kunt u waterfietsen huren. Natuurlijk heeft u in Banjole vele andere sportieve en recreatieve mogelijkheden zoals: joggen, wandelen en trekking, tennis, beachvolleybal en nog veel meer. 
Ten zuiden van Banjole in het natuurgebied Premantura vindt u het windsurfcentrum. De kleine badplaats heeft een dozijn aan uitstekende restaurants.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden