Premantura idyllisch vakantieoord in Istrië

Het idyllische oord Premantura ligt op het deels als natuurgebied aangewezen schiereiland Kamenjak in het zuiden van de regio Istrië. Premantura is een van de meest populaire en mooie toeristische bestemmingen voor strandliefhebbers en degenen die op zoek zijn naar ontspanning aan de Riviera van Medulin.

 De omgeving van Premantura staat bekend om de vele afgelegen baaien en schilderachtige stranden. De Middellandse Zee biedt juist hier voor de kust een enorme rijkdom aan vis en zeevruchten. Talrijke kleine restaurants en traditionele tavernes hebben deze rijkdom al lang ontdekt, ze serveren heerlijke krab delicatessen, visgerechten en gerechten bereidt met allerlei zeevruchten. 

Premantura is ook een populaire bestemming voor watersporters, elk jaar in november ontmoeten surfers uit de hele wereld elkaar in Premantura tijdens het hallo wind festival. Een groot voordeel om eens op vakantie te gaan in Premantura, is de nabijheid van diverse andere populaire bestemmingen.

 Premantura is dus het uitgangspunt voor uitstapjes naar o.a. Pula, dat op slechts 12 km afstand is gelegen en het nationale park Brijuni.
Rond de idyllische locatie, zijn veel romantische stranden en baaien. 

Sporen uit de prehistorische periode vindt u in de buurt van het voormalige vissersdorpje Premantura, waaronder talloze beenderen van dinosaurussen. Bijzonder interessant zijn de in de buurt gelegen voetafdrukken van dinosaurussen, die nog steeds kunnen worden bekeken. De Kaap Kamenjak is een van de meest interessante gebieden van het schiereiland Istrië. Vele wegen zijn voor auto's gesloten, om de flora en fauna te beschermen. De populaire badplaats Premantura en de nabijgelegen natuurpark Kaap Kamenjak zijn populaire bestemmingen vooral geliefd bij wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Zwemmers, duikers, snorkelaars en watersporters krijgen hier in het zuidelijke puntje van Istrië ook waar voor hun geld.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden