Novalja populaire badplaats op het eiland Pag

De populaire badplaats Novalja op het eiland Pag ligt in het noordelijke deel van de Kroatische Adriatische Zee. Novalja heeft zo'n 3.500 inwoners en is daarmee de tweede grootste stad op het eiland Pag. 

Het eiland Pag wordt door een brug en door diverse veerboten verbonden met het vasteland van de regio Dalmatië.

Het voormalige vissersdorp heeft zich in de afgelopen 40 jaar ontwikkeld tot een van de meest populaire badplaatsen aan de Adriatische Zee, waarbij het aantal toeristen nog steeds toeneemt. 

Ten zuiden van Novalja trekt het party strand  Zrce, ook wel aangeduid als het Ibiza van Kroatië jongeren uit de hele wereld. Voor gezinnen met kinderen biedt Novalja echter ook uitstekende voorwaarden voor een onvergetelijke vakantie.

Naast diverse gevarieerde programma's voor kinderen, zijn er tal van speelplaatsen in Novalja. De badplaats beschikt over diverse prachtige stranden en verschillende bezienswaardigheden voor de cultuurliefhebber.

Langs de boulevard nodigen restaurants, tavernes en cafés u uit om te genieten van de typische lokale gerechten en wijnen. Op het plein Trg. Bazilike kunt u in een koffie- of cocktailbar de avond afsluiten. Langs de boulevard van Novalja kunt u ook een romantische wandeling maken. Novalja is nog steeds een prima bestemming voor het gehele gezin, het is levendig maar nog steeds relatief rustig en familiair.

In en rond Novalja zijn er tal van mooie idyllisch rustige baaien, waar u heerlijk kunt zwemmen.  In Novalja zelf vindt u de stranden: Lokunje, Skrape, Ploce en Lokvica. Iets verder gelegen zijn de stranden: Planjka-Trincel (2 km ten noorden),  Zrce, Caska, Babe, Strasko (2,5 km ten zuidwesten), Branicevica (mooi strand 4 km ten zuiden),  Rucica, Jadra (6 km) en het Mata strand.

De geschiedenis van het eiland Pag en de regio Novalja gaat terug tot in de Romeinse periode. Het Romeinse aquaduct en de ruïnes in de baai van Caska zijn waarneembare getuigenissen uit deze periode. De parochiekerk de heilige Catharina zal u direct opvallen. In het stedelijk museum van Novalja worden diverse collecties tentoongesteld.

 Gelegen in het noorden van het eiland Pag, op ongeveer 19 km van Novalja zijn er de olijfgaarden van Lun. Sinds 1963 wordt het 24-hectare grote botanische gebied beschermd. De rond 1500 wilde olijfbomen zijn uniek in de  Adriatische Zee regio. De bomen zijn 5-8 m hoog en hebben een diameter tot 80 cm. Wandelaars, fietsers en andere vakantiegangers kunnen een bezoek brengen aan de idyllische olijfgaarden en genieten van de schilderachtige oase van rust in het noorden van Pag.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden