Savudrija kleine badplaats in Istrië

De kleine badplaats Savudrija ligt in de noordelijke regio van Istrië, tussen de Italiaanse stad Trieste en de Kroatische stad Umag. Hoewel er slechts een aantal hotels, vakantiecomplexen en campings zijn, is het voormalige vissersdorp een populaire toeristische bestemming, maar heeft het dorp veel van haar oorspronkelijke charme weten te behouden. 

Talrijke archeologische vindplaatsen uit de Romeinse periode en een ongerepte natuur met een weelderige mediterrane vegetatie en pijn- en eikenbomen zorgen voor diverse excursie mogelijkheden. 

Natuurlijk moet u ook een bezoek brengen aan de haven, eveneens opvallend is de lokale vuurtoren, de oudste en meest noordelijke van Kroatië.
In de oude vissershaven en badplaats Savudrija kunt u verschillende mooie villa's en vissershuisjes bewonderen. Tijdens een wandeling op het strand zullen u de onderscheidende ligplaatsen van de vissersboten opvallen. 

De lange traditie van het toerisme in de regio gaat terug naar het begin van de 20e eeuw. Vele villa's en zomerverblijven in de buurt van het strand, tonen hoe populair Savudrija was onder de toeristen uit Oostenrijk en Hongarije op dat moment. 

Naast de prachtige natuur maakt Savudrija indruk met zijn warme gastvrijheid en de culinaire hoogstandjes. Dus niet vergeten en breng een bezoek aan de vele restaurants en genieten er van de goede wijnen van Istrië. 

Op de vruchtbare Terra Rossa gronden, worden naast diverse groenten en fruit ook uitstekende autochtone wijnstokken, zoals Teran of Malvazija, maar bekende soorten zoals Cabernet en Sauvignon Blanc verbouwd.

De stranden van Savudrija zijn voornamelijk rotsachtige stranden met kristalhelder water. U vindt er ook mooie kiezelstranden waar u ontspannen kunt zonnebaden.  Dennenbossen zorgen voor voldoende schaduw. Ten zuiden van de stad is ook een populair naaktstrand. U heeft daarbij de keuze uit de volgende stranden: AC Pineta, Borozia, Rondo, Camp California, Val de pian, Villa Val de pian en Zambratia.
Meer en goed uitgeruste zandstranden en rotsachtige stranden zijn ook te vinden in het zuidelijker gelegen Umag. De glooiende stranden zijn ideaal voor gezinnen.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden