Murter eiland in het noorden van Dalmatië

Het eiland Murter ligt in de regio Dalmatië, op ongeveer 30 km ten noorden van Sibenik. Op het eiland  liggen de dorpen Tisno, Jezera, Betina en het gelijknamige Murter. Tijdens het seizoen (mei tot half september), is het eiland vanuit Tisno met een draaibrug met het vasteland verbonden en dus gemakkelijk toegankelijk voor alle vakantiegangers.

Bewoners op het eiland Murter hebben generaties lang voornamelijk geleefd van de visvangst, zeevaart en landbouw. Daarom zijn er op het eiland Murter ook vele goede restaurants, die u zullen voorzien van culinaire hoogstandjes.
De gelijknamige en belangrijkste stad Murter heeft ongeveer 3000 inwoners en is gelegen aan de voet van de heuvel Raduc. In de loop der jaren is Murter samen gegroeid met Stara Murter en Betina en is het de meest levendige plek op het eiland Murter. Rond het vernieuwde centrale plein Trg Rudina zijn vele cafés, restaurants en vele kleinere souvenir winkeltjes.
Er is ook een grote jachthaven en een keer per jaar op het traditionele feest "Sv. Mihovil" verschijnen de traditionele gajeta zeilschepen aan de startstreep voor een regatta.

In de plaats Betina glanst het oude en met zijn vele oude straten en huizen straalt Betina een gezellige vakantiesfeer uit.  Rondom het plein bij de haven zijn een aantal goede restaurants die zorgen voor het fysieke welzijn van de toeristen. In het noordelijke deel van het dorp is een jachthaven, dat een veilige aanlegplaats biedt voor booteigenaren.

Het dorp Jezera heeft een goed beschermd havenbekken, vele cafés en visrestaurants.  In het dorp wonen nu ongeveer 400 mensen. Jezera is een absolute aanrader voor de visliefhebber en de vakantieganger die op zoek is naar romantische sfeer op de vakantiebestemming. Jezera is bekend  om zijn prachtige campings en groot aanbod voor Big Game Fishing in Kroatië!

Het stadje Tisno is verbonden met een draaibrug met het vasteland en heeft ongeveer 1200 inwoners.
In Tisno zijn slechts een paar winkels en restaurants die de omliggende camping- en hotelgasten bedienen. Interessant zijn een tweetal kerken, waaronder de Madonna van Caravaggio uit de 18e eeuw.
Ontdek de diversiteit van het eiland Murter, een geheime tip in het noorden van Dalmatië.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden