Hvar een van de mooiste eilanden in de wereld

Het eiland Hvar in Kroatië is volgens een onderzoek van het erkende tijdschrift Forbes, een van de tien mooiste eilanden ter wereld. Het tijdschrift Forbes noemde het glamoureuze eiland in één adem met de Bahama's, Hawaii en de Malediven.

De meerderheid van de 13.000 inwoners van Hvar leeft van wijnbouw, visserij en in het bijzonder het toerisme. Het toerisme speelt zich vooral af in het westen van het eiland. Hier vindt u in Hvar stad en in Jelsa uitstekende hotels, appartementen en vakantiewoningen.

Het eiland Hvar kan terugkijken op een lange traditie en ervaring in de toeristische sector, deze traditie gaat zelfs terug tot het jaar 1868. Rond 1903 werd het eerste hotel gebouwd, het Kuurhotel Zarin Elisabeth. De grote doorbraak in het toerisme kwam echter na de 2e wereldoorlog. Sindsdien is het eiland van jaar tot jaar meer en meer populair bij toeristen uit de hele wereld, waaronder ook de internationale jetset. Dat kunt u ook zien tijdens een wandeling langs de oeverpromenade van de stad Hvar, de ankerplaatsen zijn bezet door grote jachten.

Het eiland Hvar en de archipel Pakleniki Otoci bieden hun gasten een afgelegen kust, schone en mooie stranden en een aangename mediterrane klimaat, wat vooral gewaardeerd wordt door vakantiegasten met een eigen boot. Voor actieve vakantiegangers en strandliefhebbers, biedt het eiland tal van baaien en talloze wandelpaden.
Het zandstrand in de baai van Palmizana is de meest populaire bestemming voor zon en strandliefhebbers.

Het gemiddeld aantal zonuren per jaar op Hvar is 2726 uur, dat zijn de meeste zonuren op een eiland in Europa. Natuurlijk heeft dit ook een effect op de temperatuur van het water. Tussen juni en oktober ligt de temperatuur van het water op een comfortabele 20 graden Celsius. Meestal waait de aangename zomerwind Maestral, die ideaal is om te zeilen en te windsurfen.

In de zomer, het eiland is erg populair bij strandliefhebbers en in de zomer vooral bij kuurgasten, die het eiland bezoeken vanwege het milde klimaat. De uiterst heldere en turquoise zee bij Hvar en de archipel Pakleniki otoci biedt vele mooie duikstekken voor duikers.

Het eiland is ook bekend om zijn wijngaarden en olijfbomen, maar ook vanwege de lavendel. De lavendel is vooral te vinden in het minder bevolkte oosten van het eiland, waar ook andere aromatische planten, zoals citrus, rozemarijn en salie groeien. Lavendel en rozemarijn olie kan vrijwel overal op het eiland worden gekocht.

Het eiland Hvar biedt cultuurliefhebbers diverse bezienswaardigheden, natuurmonumenten en culturele evenementen.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden