Korcula het groene eiland van Dalmatië

Het eiland Korcula ligt in de zuidelijke regio van Dalmatië en is ongeveer 48 km lang en 8 km breed.
Over de nieuwe snelweg landinwaarts rijdt u naar een veerhaven, zoals Split of Drvenik en neemt u de veerboot naar Korcula.

Eenmaal op het eiland Korcula kunt u genieten van een mediterraan klimaat, een unieke prachtige natuurlijke schoonheid.

De twee grootste steden op het eiland Korcula, zijn de gelijknamige stad Korcula en de havenstad Vela Luka. In beide steden zijn in het zomerseizoen veel toeristen uit de hele wereld onderweg.

De stad Korcula is de geboorteplaats van de wereldberoemde reiziger Marco Polo en gelijktijdig de parel van het eiland! In de oude binnenstad van Korcula zijn tal van bezienswaardigheden, de sfeer in de cafés en restaurants in combinatie met de Romeinse bouwstijlen is adembenemend!

Een paar kilometer van de stad Korcula ligt de badplaats Lumbarda met een uniek zandstrand. Zandstranden zijn in Kroatië eerder zeldzaam, daarom is juist het strand van Lumbarda een van de hoogtepunten op het eiland Korcula.

In het westelijke deel van het eiland Korcula ligt de Vela Luka, ook hier vindt u veel restaurants en een bruisend centrum. Op het eiland vindt u ook nog veel kleine plaatsen, zoals bijvoorbeeld Medvinjak, ideaal voor wie op zoek is naar een rustige plek.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden