Vrboska idyllische stadje op het eiland Hvar

Het idyllische stadje Vrboska ligt aan de noordoostelijke kust van het eiland Hvar in de prachtige eilanden wereld van de regio Dalmatië. Links en rechts van de iets meer dan een kilometer lange zeearm staan huizenrijen van de stad. Tal van kleine bruggen, geven een onvergelijkbare charme aan het pittoreske Vrboska. 

Meer dan 500 inwoners telt het kleine Venetië zoals Vrboska door zijn talrijke bruggen, die de stadsdelen Pjaca en Podva verbinden, ook wel wordt genoemd. Rond de fjord-achtige inham staan de huizen in typisch Dalmatische architectuur langs de prachtige waterkant. Het kleine eiland met een palmboom in het midden van de baai is zeker een van de meest populaire vakantie motieven van Vrboska.

Gedurende de dag speelt het leven zich vooral af op de stranden buiten de stad. Tot de meest populaire stranden, telt het strand Soline in de buurt van het hotel Adriatic, op ongeveer vijf autominuten ten oosten van Vrboska. Vrboska biedt overigens vakantiegangers met een eigen boot, prima aanlegplaatsen en een grote jachthaven (ACI Marina).

In de avonduren kunt u in de tavernes en restaurants genieten van een mediterraan eiland keuken. 
De vis marinades, op smaak gebracht met laurier en rozemarijn zijn bekend tot ver buiten de grenzen van het eiland. Een goede combinatie vormen de uitstekende lokale wijnen Plavac of Bogdanusa.

De mooie waterkant is ideaal voor romantische wandelingen. Levendiger gaat het er aan toe in bars en café bars, waar u in goed gezelschap de avond kunt afsluiten.

Vrboska heeft door haar ligging geen stranden in de stad. Echter buiten het stadje vindt u meerdere mooie stranden en baaien. U kunt ze gemakkelijk binnen een paar minuten met de auto of 10-15 minuten te voet bereiken.

  • Strand Soline. Vooral bij gezinnen met kinderen is het belangrijkste strand van Vrboska, het strand Soline erg populair. Het fijne kiezelstrand loopt langzaam af in het glasheldere water. Een uitgebreid aanbod van sport- en vrijetijdsactiviteiten en diverse eetgelegenheden, maken het strand Soline tot de hotspot van Vrboska onder zwemmers en zonaanbidders.
  • Strand Zavala. Dit rotsachtige strand Zavala ligt op ongeveer 100 meter ten noorden van het strand Soline, aan de andere kant van het schiereiland. Het strand is zeer populair bij snorkelaars en zonaanbidders. Een gedeelte van het strand wordt ook gebruikt door naturisten. Het strand Zavala is geen erkend naturisten strand, maar ook geen officieel textiel strand, het kent dan ook een gemengd publiek.
  • Strand Maslinica. Ongeveer 800 meter ten noorden van het centrum van Vrboska ligt het strand Maslinica. Naaldbomen zorgen voor een natuurlijke schaduw, een kristalheldere zee, kiezel en rots gedeeltes kunt u verwachten op dit strand. Het prachtige Maslinica strand biedt een aantal idyllische en ontspannen en verborgen hoekjes. Het strand bereikt u te voet of per auto. Parkeren kunt u in de buurt.
  • De naturisten camping Nudist ligt ten westen van het Zavala strand. Het strand is geopend voor gasten van de camping, maar ook voor bezoekers van buitenaf. Het kiezelstrand van de camping is een klein paradijs voor zwemmers die genieten van het zwemmen en zonnen zonder badkleding. Op het strand is een klein restaurant met zitplaatsen onder de schaduwrijke bomen.
Vooral aan de noordzijde, tussen het strand Maslinica en de camping nodigen talrijke wilde stranden, zoals Palmica en Rapa om te zwemmen. Naturisten kunnen nog met de taxi boot (15 minuten) vanaf Jelsa naar het eiland Zecevo varen.

Het kleine stadje Vrboska biedt cultureel geïnteresseerde gasten talloze heilige gebouwen die een bezoek waard zijn. Ook interessant is een bezoek aan het lokale vissers museum.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden