Palit Kroatië vakantie op het eiland Rab

Het dorpje Palit gelegen op het eiland Rab, het dorp wordt slechts door het plaatsnaambord gescheiden van de stad Rab. Palit is de jongste nederzetting op het eiland Rab en werd opgericht in de vorige eeuw.

Het dorpje Palit is erg populair vanwege de nabijheid van de stad Rab en de prachtige boulevard. Palit biedt fantastische faciliteiten, goede winkels en een brede selectie van goede restaurants, waar u wordt verwend met culinaire hoogstandjes. De boulevard begint bij Soline in de baai Eufemia en eindigt onder de oude stad Rab.
Tot de meest populaire stranden behoren het stadsstrand Skver en de stranden op het schiereiland Frkanj die gemakkelijk bereikbaar zijn met de taxi boot.
Het middeleeuwse stadje Rab ligt op een korte loopafstand en daar vindt u tal van culturele en historische bezienswaardigheden.  Vele winkels en boetiekjes nodigen u uit om te slenteren, Rab biedt nog meer zoals de goed ontworpen stadspark Komrcar en nog veel meer!
De stad Rab en de omliggende nederzettingen zijn niet voor niets de meest populaire bestemmingen aan de Adriatische Zee en zal u verrassen met zijn unieke sfeer.

In de tegenovergestelde richting leidt de boulevard tot in de baai Eufemia, waar ook het oude Franciscaner klooster ligt. Het werd gebouwd in 1446 en is vrij toegankelijk voor alle toeristen.
Een speciale tip is ook een uitstapje naar de voormalige gevangenis eilanden Goli otok en  Sv. Grugur.  Deze liggen in het noorden van het eiland Rab, diverse lokale bedrijfjes bieden excursies aan.

In Palit en de naaste omgeving zijn prachtige stranden en baaien! De stranden zijn een mix tussen fijn grind, grind, zand, steen en beton.
In de buurt van het kleine hotel Tamaris is het beroemde stadsstrand Skver. Pijnbomen bieden natuurlijke schaduw op warme zomerdagen. Het strand loopt langzaam af in de zee en is daarom ideaal voor gezinnen met kinderen. In de omgeving vindt u nog andere mooie kleine zand- en kiezelstranden.
Het op het schiereiland  Frkanj gelegen strand Kandalora kunt u gemakkelijk bereiken met de taxiboot. Voor de jongere zwemmers is er een glijbaan, voor naturisten is er ook een naaktstrand gedeelte. Restaurants, bars en tavernes zorgen voor een natje en droogje.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden