Zagreb dagtrips

De meeste reizigers in Kroatië gaan naar de adembenemende, lange kustlijn en de hoofdstad van het land, Zagreb. Het heeft veel attracties die u kunt verkennen tijdens dagtochten vanuit Zagreb. Het herbergt een kwart van de bevolking van de natie. Het is het culturele en politieke centrum van Kroatië en het is een dynamisch, bloeiend eiland met enkele van de beste musea, winkelcentra en restaurants van het land. 

Veel van de belangrijkste attracties bevinden zich in het hart van de stad, waaronder twee grote attracties, zoals Donji Grad of benedenstad en Gornji Grad of bovenstad. Gornji Grad herbergt het parlementsgebouw en de kathedraal van Zagreb en bevindt zich op een hoog plateau, terwijl Donji Grad modernere attracties, musea en het Kroatische Nationale Theater heeft. De Trg Bana Jelacica is de beste plek om uw dagtrip te beginnen vanuit Zagreb, waar de beneden- en bovenstad samenkomen op het centrale plein van de stad.

Nationaal park Plitvice meren

Bezoek het 295 km lange en brede reservaat, Plitvice meren Nationaal park in het hart van Kroatië! Het heeft een bereik van zestien meren en watervallen. Hier slingeren de loopbruggen over en rond het water, en de veerboot van het Kozjak-meer verbindt de beneden- en bovenmeren. Met de dagtocht naar de Plitvice meren vanuit Zagreb kunt u de beroemde en aantrekkelijke meren bezoeken die zijn verbonden door verschillende beekjes en langs de kronkelende straatjes over de rivier lopen. Het herbergt de prachtige oude bossen en het panoramische uitzicht is schitterend.

De harmonie en eenheid van zestien adembenemende meren in Plitvice zijn niet alleen beroemd in Kroatië, maar ook over de hele wereld. Om deze reden staat dit begeerde nationale park op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kunt u genieten van de wandeling door magische en oude bossen, waar u eerst door de bovenmeren komt, met twaalf verschillende meren.

Ljubljana

Door een dagtocht te maken van Zagreb naar Ljubljana, kunt u de adembenemende rust van het meer van Bled en het betoverende prehistorische kasteel verkennen. Het wordt aanbevolen om een ​​wandeling te maken om getuige te zijn van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ljubljana en een korte rit te maken naar het kasteel van Ljubljana.

De hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, is een slaperige maar hartelijke stad die uw hart zal boeien. Wees getuige van de eigenzinnige bruggen en verschillende soorten architecturen met uitgehouwen draken. Neem een ​​gids mee om u te begeleiden tijdens een ontspannende wandeltocht en die u kennis laat maken met alle ongelooflijke delen van dit Sloveense juweeltje.

Bij het kasteel van Ljubljana voltooit u uw algehele tour naar Ljubljana, waar u een leuke rit van 60 seconden kunt maken om het kasteel te bereiken. U hebt vrije tijd om te lunchen terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht over de stad.

Blijf genieten van uw tocht naar het meer van Bled bij dit fascinerende historische kasteel, dat werd gebouwd in de 11e eeuw. Een klif is meer dan 130 meter hoog boven op het gletsjermeer. Het is het hart van Slovenië en Bled. Het rotsachtige eilandje herbergt het adembenemende uitzicht op de Kerk van de Maria-Tenhemelopneming en de Julische Alpen.

Samobor

Kroatië heeft geen gebrek aan exotische kustplaatsen die de vakantiegangers verleiden als ze hier komen voor een geweldige dagtrip vanuit Zagreb. Als u de buitenwijken van de stad wilt verkennen, zal Samobor u nooit in de steek laten. Deze oude stad dateert uit de 13e eeuw en staat bekend om zijn smalle en schilderachtige geplaveide straatjes en een prachtig centraal plein van Trg Kralja Tomislava, samen met de verlaten overblijfselen van het fort, Tepic Hill, genaamd Stari Grad.

Samobor is een populair toevluchtsoord voor wandelliefhebbers en staat bekend als een van de beste bestemmingen om te genieten van de verrukkelijke Kroatische keuken. Het is ook het centrum van Samobor Carnaval, dat sinds de jaren 1800 elk jaar in januari en februari wordt gehouden. Het Trakoscan-kasteel, een goed bewaard gebleven architectonisch monument, is een opmerkelijke attractie uit de 12e eeuw, bekend om parkachtige monumenten en lange en hoge muren.

Vinkovci

Gelegen aan de noordelijke meander van Bosut, waar de linkeroever beveiligd was tegen constante overstromingen en geschikt is voor kolonisatie, heeft Vinkovci een gunstige positie en is het een gebied waarop culturen ooit hebben geërfd van het stenen tijdperk tot de moderne tijd.

De stad wordt al zo'n 8000 jaar onafgebroken bewoond. Veel van zijn prehistorische monumenten bevonden zich op de hoge oever, en de langste en grootste nederzetting vormde zich aan de rechter samenvloeiing van de Ervenica.

Trakošćan

Het kasteel Trakošćan ligt in het noorden van Kroatië. Het werd gemaakt in de 13e eeuw in het noordwestelijke vestingstelsel van Kroatië, als een klein fort met als doel de weg die door Ptuj en de Bednja-vallei loopt te bewaken.

Volgens de legende was Trakošćan vernoemd naar het fort van Arx Thacorum en zou het in de oudheid op dezelfde positie staan. Volgens een andere bron werd het genoemd als een eerbetoon aan de Ridders van Drachenstein, die de controle hadden over de regio in de middeleeuwen.

Osijek

Osijek, de op drie na grootste stad van Kroatië, met 108.048 inwoners, is sinds 2011 het culturele en economische centrum van de oostelijke Kroatische regio Slavonië, samen met het administratieve centrum van de provincie Osijek-Baranja. Het ligt aan de rechterkant van de rivier de Drava. Het is slechts 25 km stroomopwaarts van de samenkomst met de Donau.

Tijdens diverse evenementen kunt u het hele jaar door de cultuur van de stad ervaren. Het Kroatische Tambura Muziekfestival is een van de belangrijkste festivals; het vindt plaats in mei.

Đakovo

De stad Đakovo ligt aan de spoorlijn van Osijek en Doboj in Bosnië en rond de snelweg E73. Deze stad is klein genoeg om uw bezoek met een wandeling af te sluiten, en het biedt volop kansen om de bezienswaardigheden te zien. De stad staat bekend om zijn imposante, grootschalige kathedraal. Aan de rand van de stad hebt u een geweldig uitzicht op Lipizzaner-paarden, die elke ochtend worden getraind.

Sljeme

Sljeme, gelegen op ongeveer 1035 meter hoogte, is de hoogste top van de berg Medvednica in Midden-Kroatië. Het ligt ten noorden van Zagreb en markeert de zuidgrens van de historische regio Zagorje. Het grootste deel van het gebied is een natuurpark, een soort beschermd landschap dat minder is in vergelijking met een nationaal park.

Krapina

Het is een kleine stad in het noorden van Kroatië, en het is ook een cultureel en administratief centrum van de provincie Krapinsko-Zagorska, gelegen op ongeveer 55 km van de hoofdstad van Kroatië, Zagreb. De stad dateert naar verluidt uit 1193, maar haar geschiedenis is zelfs nog langer.

Reis terug in de tijd in het Neanderthal Museum en verken de rijke geschiedenis van de stad. Leer alles over de cultuur, anatomie en omgeving van de Neanderthaler. Het museum is strategisch is gesitueerd. U leert ook over de man die de historische habitat ontdekte, Dr. Kramberger. In het museum kunt u alle multimedia-inhoud ontdekken. Het is de beste plek om met uw kinderen en familie te verkennen. Het is een indrukwekkend museum, het meest bezochte museum van Kroatië.

Varaždin

Een van de meest prominente toeristische bestemmingen van Noord-Kroatië, Varaždin, is de oude stad. Het heeft verschillende musea, collecties en galerijen, evenals de Varaždin-begraafplaats. Het is gelegen aan de rechterkant van de rivier de Drava in het noordwesten van Kroatië, op 79 km van Zagreb. De meest prominente attractie hier is Entomološka Zbirka in het vroege classicistische Herzerpaleis in het hart van de stad.

Kumrovec

Kumrovec is slechts een klein dorp in het noorden van Kroatië en behoort tot de provincie Krapina-Zagorje. Het ligt aan de oever van de rivier de Sutla, vlakbij de grens van Kroatië en Slovenië.

Het staat bekend als de geboorteplaats van Josip Broz Tito (1892-1980), een maarschalk en de president van Joegoslavië. Zijn geboortehuis werd in 1953 het Herdenkingsmuseum van maarschalk Tito. Het bronzen standbeeld van Tito is een andere belangrijke bezienswaardigheid.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden