Banjol dorp op het eiland Rab

Het dorp Banjol is gelegen op het prachtige eiland Rab en ligt direct tegenover het gelijknamige stadje Rab. In de loop der jaren is Banjol samengegroeid met Barbat, Palit en de stad Rab. Banjol heeft een prachtig uitzicht op het oude en historische centrum van Rab.

Het oude gedeelte van Banjol is gelegen op de heuvels boven de doorgaande weg, terwijl het nieuwe gedeelte langs de zee loopt. Banjol is verdeeld in baaien Padova I, II en III en daar zult u fantastische zand- en kiezelstranden vinden!
De binnenstad en de prachtige waterkant die direct in de stad Rab leidt, geven de plaats een bijzondere sfeer en niet voor niets behoort Rab met Barbat tot de meest populaire vakantieoorden in de Kvarner baai!

Vanuit Banjol bereikt u de oude stad Rab, die is gelegen op een schiereiland, al wandelend in ongeveer 20 minuten, de reis met de auto duurt ongeveer 5 minuten.
In het historische centrum vindt u vele bezienswaardigheden, winkels, boetieks, restaurants en een unieke sfeer, die u zal betoveren.
Voor levensgenieters en fijnproevers is Banjol een uitstekende keuze, want in heel veel goede restaurants wordt u verwend met culinaire hoogstandjes. Speciaal aanbevolen zijn de restaurants Captain's Club en Marco Polo!
Banjol is echter ook populair bij watersporters, veel huiseigenaren hebben hun eigen kleine aanlegsteiger.

In Banjol zijn veel zand- grind en enkele rotsachtige stranden, iedereen zal gegarandeerd het juiste strand vinden. Het kristalheldere water en het uitzicht op de oude stad en het naburige eiland Dolin zorgen voor een unieke panorama en nodigen u uit om te zwemmen en te ontspannen.

De baaien en stranden van Banjol zijn genaamd Padova I, II en III. 
Meteen aan het begin van Padova I opende het gelijknamige Hotel Padova dit gedeelte van het strand, de dichtstbijzijnde taxistandplaats biedt ook snelle toegang tot de oude binnenstad van Rab. Voor cafébar Blue nodigen grote zonneterrassen u uit om te ontspannen en te genieten van de zon en een smalle strook zandstrand zorgt voor een goede instap in het water. Vanaf Padova I heeft u het mooiste uitzicht op de oude stad en geniet u in een van de cafés van het unieke panorama.

Strand Padova II
Dit gedeelte begint met een uitzicht op het kleine offshore-eiland Sv. Juraj. Prachtige zand en fijne kiezelstranden lopen langzaam af in het water. Verder zijn er een aantal mooie zonneterrassen.

Direct achter de de auto camping begint het strandgedeelte  Padova III, een mix tussen grind en rotsen, omdat het langzaam afloopt in het water is het daarom zeer populair bij gezinnen met kinderen. Een goede strandbar en pizzeria zijn noemenswaardig. Volgens veel toeristen behoort dit gedeelte van het strand tot het mooiste deel van Padova.
Wordt Banjol uw volgende bestemming in Kroatië? Via deze link heeft u de keuze uit diverse accommodaties.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden