Milna rustige badplaats op het eiland Brac

De rustige badplaats Milna ligt op ongeveer 20 km van de ferry plaats Supetar aan de westkust van het eiland Brac. Ten tijde van de Napoleontische oorlogen diende Milna als een Russische marinebasis en het verblijf van de Russische tsaren.

Rond de promenade met palmbomen die zich bijna uitstrekt tot aan de volledige Milna baai, hebben zich cafés, restaurants en tavernes gevestigd, vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de baai.
Aan de zuidwest kant van de baai, vindt u de grote ACI Marina, de enige grote jachthaven op het eiland en de kleine haven van waaruit u in het hoogseizoen dagelijks naar Split of naar het naburige eiland Hvar.

Zwemmers vinden ten westen en ten zuiden van Milna prachtige grind en rotsachtige baaien. Smaragdgroen glinsterend kristalhelder water nodigt uit om te zwemmen en te snorkelen.  Aan de rand van de stranden zorgen pijnbomen voor een natuurlijke schaduw op warme zomerdagen. De westelijke stranden kunnen worden bereikt door een wandeling langs de oever van Milna of met de auto via een smalle toegangsweg. De zuidelijke baaien bereik u als u het dorp verlaat langs de begraafplaats en de kerk van Sv. Josip. Op de stranden in het zuiden, is naakt zwemmen toegestaan.

Meer mooie stranden en prachtige baaien zijn te vinden in de naburige plaatsen Bobovisca na Moru, Sutivan en Supetar. Aan de zuidkant van Brac in Bol kunt u genieten van het strand Zlatni Rat. Het is de meest beroemde strand op het eiland Brac. Op dit geliefde strand, vindt u ook een gedeelte waar naturisten streeploos bruin kunnen worden, een restaurant en diverse sport- en recreatiefaciliteiten.

Het fort Angliscina, het oudste gebouw van Milna en de barokkerk behoren tot de mooiste gebouwen van de stad. Bezienswaardig is ook het naburige Lozisca, waar naast de kerktoren vooral de bouwstijl en de smalle straatjes indrukwekkend zijn. Milna is een van de "jongere" delen van het eiland Brac. 

Het eerdere genoemde dorpje  Lozisca, zal u reeds opvallen tijdens de route van Supetar naar Milna. Een kleine smalle weg leidt langs de oude huizen en de kerk, waarvan de toren de kleine stad domineert. Bijzonder aanbevolen is het uitzicht op Lozisca vanaf de andere kant van de helling.
Ook een bezoek waard is het kleine vissersdorpje Bobovisca na Moru ten noorden van Milna. Langs de kleine oeverpromenade van het rustige dorpje, kunt u op het terras van de tavernes, de lokale gerechten proberen.

Milna is de perfecte plek voor watersporters, booteigenaren en natuurliefhebbers. Dromerige kleine baaien en stranden trekken elk jaar meer vakantiegangers naar het nog steeds rustige dorpje aan de westkust van het eiland Brac.

Als u met het vliegtuig in Split arriveert, kunt u ook met de catamaran vanuit Split direct naar Milna.
De kleine badplaats Milna is ook uitstekend met de grote veerhaven Supetar aan de noordkust van het eiland verbonden met de bus (7x per dag).

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden