Suha Punta Kroatië vakantie Rab

Het kleine toeristische centrum Suha Punta ligt in de Kvarner baai, op slechts 5 km van het historische centrum van de stad Rab aan de zuidkust van het eiland Rab.

De weelderige groene bossen in de omgeving en de dromerige baaien creëren hier een unieke vakantie sfeer, waar u gemakkelijk uw gedachten de vrije loop kunt laten.
De zwemliefhebbers kunnen genieten van talloze baaien en stranden die niet zo vaak worden bezocht als de andere stranden van het eiland Rab. Vooral populair zijn de zandstranden van de baai Gozinka en de paradijselijke baai  Cifnata, wiens donkere zand zeer langzaam de zee inloopt.

 Actieve vakantiegangers kunnen hun energie kwijt op de tennisbaan en minigolfbaan, maar ook tijdens diverse watersporten.
Genieten van de mediterrane eiland gerechten en de heerlijke wijnen kunt u in de restaurants in Suha Punta, in de naburige baai Gozinka en op het schiereiland Frkanj. De bossen Dundo en Kalifront zijn uitermate geschikt om te wandelen en te fietsen door het groene gedeelte van het eiland.

De kleine nederzetting Suha Punta biedt prachtige stranden en baaien in een idyllische omgeving. Daarnaast vindt u prachtige baaien en afgelegen stranden op het schiereiland Kalifront.

  • Het strand Carolina, vindt u rond het hotel Carolina, tussen de baai Veli Zal en Matovica. Omgeven door schaduwrijke bomen, bestaat het strand Carolina uit kiezelstenen en rotsen gedeeltes. In de buurt van het strand is een restaurant en supermarkt.
  • Het donkere zandstrand in de baai van Cifnata ligt ten westen van Suha Punta. Het paradijselijke strand loopt ondiep in de kristalheldere zee, ideaal voor gezinnen met kinderen. In het naburige baai Gozinka (ongeveer 150 meter lopen) is een restaurant, een speeltuin voor de kinderen en een parkeerplaats.
  • De baai Gozinka is gelegen op ongeveer 500 meter ten oosten van de baai Veli Zal bij Suha Punta. U bereikt het prachtige strand met de auto, of na enkele minuten wandelen. Een restaurant is aanwezig, bomen langs de baai zorgen voor natuurlijke schaduw.
  • Op het schiereiland Frkanj nodigt het 1,5 km lange rotsachtige en kiezelstrand Kanderola om naakt te recreëren. Naturisten hebben dit strand reeds ontdekt vanaf het jaar 1936.  In de buurt van het Kandarola strand is een restaurant, zijn er douches en een strandvolleybal veld. Het strand bereikt u te voet of met een taxiboot.
  • Onder het hotel Eva ligt het gelijknamige strand, u kunt er prima zonnebaden en springen in de kristalheldere zee. Een verharde pad leidt naar het rotsachtige strand Eva. Er zijn betonplaten om te zonnen, kleedkamers, een waterglijbaan en bomen aan de rand, die voor schaduw zorgen. Het water is direct een beetje dieper, dit strand is dus meer geschikt voor zwemmers. Een supermarkt, tennisbanen en restaurants bevinden zich in de buurt.
  • Het strand Matovica is gelegen ten oosten van de hotels in de gelijknamige baai Matovica. Het kleine zandstrand wordt omgeven door bomen. In de nabijheid van het strand zijn er tennisbanen, een supermarkt en een koffiebar. 
Natuurlijk zijn er diverse andere stranden op het schiereiland Kalifront, dat u het meest gemakkelijk kunt bereiken met de taxi boot vanuit Suha Punta of te voet door het bos. Neem tijdens de wandeling voldoende water, bescherming tegen de zon en zwemschoenen mee.

De bezienswaardigheden van Suha Punta beperken zich tot landschappelijke hoogtepunten. Fantastische baaien en stranden, omgeven door weelderige groene bossen. Culturele bezienswaardigheden zijn te vinden in de naburige stad Rab.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden