Primosten een van de mooiste vakantiebestemmingen in Kroatië

De pittoreske stad Primosten ligt op een klein schiereiland tussen de steden Sibenik en Trogir in Kroatië. Het schiereilandje is met het vasteland verbonden door een kleine brug. Naast hotel Zora en Riva vindt u vooral particuliere accommodatie buiten de gebaande toeristische paden.

Een labyrint van smalle straten leidt u van het plein Rudina biskupa Josipa America, aan het begin van de oude binnenstad langs de oude stenen Dalmatische huizen en omhoog naar de parochiekerk Sv. Juraj. U zult vele liefdevol ontworpen achtertuinen zien, met prachtig bloeiende bloemen en struiken. Op het hoogste punt van de oude stad staat de parochiekerk Sv. Juraj.

Primosten is ook bekend vanwege de zeer geringe neerslag, die er jaarlijks valt. Een omstandigheid, die natuurlijk erg wordt gewaardeerd door toeristen en zonaanbidders. Rond de oude stad Primosten nodigen droomstranden tijdens de hete zomers uit om te zonnebaden en de kristalheldere zee om een sprong in het diepe te maken.  De stranden  Velika en Mala Rudica zijn vooral populair bij gezinnen met kinderen. Diverse watersport- en recreatieve voorzieningen zorgen voor een onvergetelijke stranddag.

In de avonduren kunt u in de restaurants en tavernes genieten van Dalmatische delicatessen en de heerlijke lokale Babic wijn. Tijdens een romantische wandeling langs de promenade kunt u de dag sfeervol afsluiten. Gezellig is het ook in de kleine restaurants en bars aan de promenade. De nabijgelegen discotheek Aurora is de ontmoetingsplaats voor alle nachtbrakers.

De stad Primosten is een van de mooiste vakantiebestemmingen in Kroatië dankzij zijn unieke locatie, fantastische stranden, verleidelijke excursiebestemmingen zoals de nationale parken Krka en Kornati, maar ook door de gastvrijheid en de perfecte sfeer.

Op strandliefhebbers wachten diverse kiezelstranden, rotsgedeeltes en een aantal ontspannende baaien in de omgeving van Primosten. De officiële stranden zijn familie vriendelijk.

Het strand Velika Raduca is het grootste en meest populaire strand in Primosten. Op het zachtglooiende kiezelstrand, dat langzaam afloopt in het kristalheldere water kunt u ligstoelen en parasols huren. Aan de rand van het strand zorgen bomen voor een natuurlijke schaduw. Andere prachtige stranden zijn: Mala Raduca, Garbina, Varos en het strand bij de baai Porat. 
Er zijn natuurlijk andere stranden en baaien, zoals het kleine strand Luka / Popozo direct naast de haven van de stad, in en rond Primosten. Op de zeven eilanden, die u binnen een paar minuten per boot kunt bereiken, kunt u ook nog ontspannen op mooie stranden en in afgelegen baaien.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden