Vrbnik fascinerende plaats op Krk

Vrbnik ligt aan de oostkust van het eiland Krk en werd door de bewoners gebouwd op een 49 meter hoge klif boven de zee. De oude binnenstad is bijzonder is bijzonder fascinerend omdat elk huis, elke steeg en elke passage is aangepast aan de rots en geeft de plaats een unieke sfeer. Die vindingrijkheid en de verbeeldingskracht van de bouwers kunt u overal in Vrbnik zien.

Vanwege de inspirerende architectuur van de plaats zijn veel kunstenaars in Vrbnik geïnspireerd door hun kunstwerken en vakantiegangers zijn altijd gefascineerd door de oude stadsmuren, waarvan de bouwstijl harmonieus door de hele plaats loopt. Het kleine stadje wordt gekenmerkt door de smalle straatjes en de gastvrije inwoners, die de plaats een heel speciale sfeer geven. Het is niet ongewoon om tijdens het slenteren door de steegjes een ​​zelfgemaakte witte Zlahtina-wijn aangeboden te krijgen door de bewoners.

Rond Vrbnik, gebouwd op een hoge rots, vindt u prachtige baaien, waar u de Kroatische zon op uw buik kunt laten schijnen.

Strand Zgribnica
Het belangrijkste strand in het dorp heet Zgribnica en is een kiezelstrand, met een kiosk (barbecue, drankjes) en een douche. Naast het centrale kiezelstrand zijn er ook stenen en betonnen zones aan de zijkanten van de baai. Het strand Zgribnica is bekroond met de blauwe vlag en biedt zijn gasten een waterfiets-, ligstoel- en parasolverhuurservice. 

Strand Nuluk en Pod Kovac
In de haven van Vrbnik zijn er twee kleinere kiezelstranden, het strand Nuluk en het strand Pod Kovac. Vooral in de vroege uren worden de twee stranden ten zeerste aanbevolen vanwege de stralende ochtendzon in de baai.

Strand Kozica
Het prachtige strand Kozica ligt op slechts ongeveer 10 minuten lopen van het belangrijkste strand Zgribnica. Het strand is te bereiken via een voetpad door een dennenbos dat begint bij de parkeerplaats aan het einde van de straat Supec.

Strand Potovosce
Het prachtige kiezelstrand ligt in een schilderachtige baai ongeveer 2 km ten zuiden van Vrbnik. Volgens een onderzoek van een Kroatisch weekblad, is dit strand een van de 100 mooiste stranden aan de Adriatische Zee. Naar het strand leidt een gedeeltelijk verharde weg. Op het strand zelf is er een drankenverkoop en een parkeerplaats.

Zandstrand Sveti Marak
Op slechts ongeveer 6 km van Vrbnik, aan de voet van het naburige dorp Risnjak, ligt een van de weinige zandstranden op het eiland Krk. Het zandstrand Sveti Marak is erg populair bij gezinnen met kinderen, maar ook bij liefhebbers van zand.

Natuurstrand Vajavina
Het idyllische natuurlijke strand Vajavina vlakbij het belangrijkste strand, ligt genesteld tussen hoge rotsen en is daarom alleen per boot bereikbaar.