Tar en Vabriga badplaatsen in de regio Istrië

De badplaatsen Tar en Vabriga bevinden zich naast Novigrad in de regio Istrië in Kroatië. De twee dorpen zijn in de afgelopen decennia tot  grote gemeenten samen gegroeid en worden slechts gescheiden door de hoofdweg Porec-Novigrad. 

De dorpen liggen op een vruchtbaar plateau 112 meter boven de zeespiegel, die aan de één kant doorloopt tot aan de zee en aan de andere kant in de richting van de monding van de rivier de Mirna.

Vanuit het vliegtuig heeft u een prachtig uitzicht over de naburige steden Porec en Novigrad. De inwoners leven nog steeds voornamelijk van de landbouw en de visserij, maar ze hebben inmiddels ook het toerisme als bron van inkomsten ontdekt.

Het gebied is ook vooral bekend door zijn uitstekende olijfolie.
De idyllische sfeer wordt in de zomer aangevuld met concerten van klassieke muziek, die in de parochiekerk  Sv. Martin in Tar plaatsvinden.

 In het gebied zijn ook vele historische vondsten, waaronder: sporen van voetafdrukken van dinosaurussen, botten en slagtanden van mammoeten en skeletten van de prehistorische mens.

In de buurt van Tar en Vabriga liggen de dorpen Cervar en Larun, zij laten overblijfselen zien van voormalige Romeinse zomerhuizen, olie fabrieken en zelfs een verzonken haven.

In de buurt van Tar ligt het schiereiland Lanterna met weelderige mediterrane vegetatie, vele restaurants en bars. Naast tal van accommodatie (hotels, appartementen, kamers, campings) en goed onderhouden stranden, bieden de vele sportfaciliteiten zoals: tennis, tafeltennis, minigolf, beachvolleybal, paardrijden, surfen, zeilen, waterskiën en duiken volop vertier en mogelijkheden om actief te zijn tijdens uw vakantie.

Cultuur en entertainment wordt aangeboden in het dorp, maar ook in het naburige Novigrad of Porec. 

De stranden rond Tar en Vabriga bevinden zich op het schiereiland Lanterna. Op een kustlijn van bijna 10 km vindt u hier prachtige stranden en een schone blauwe zee. Meer stranden vindt u aan de monding van de rivier Mirna en de baai van Santa Marina. De meest beroemde stranden zijn het strand Valamar Club Tamaris en de Sunset Lanterna. Het strand Sunset Lanterna is een mix van rotsen en kiezels. Het strand is bekroond vanwege de netheid met de blauwe vlag. Op het strand zijn douches, ligbedden en natuurlijke schaduw, tal van sportieve en recreatieve activiteiten worden aangeboden. 
Er zijn tal van evenementen in Tar en Vabriga zoals: wijndagen, toeristische en visserij festivals en een naturisten bijeenkomst in het in naturistencentrum Solaris.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden