Karlobag kleine toeristenplaats in Kroatië

Het echt kleine dorp Karlobag in Kroatië heeft niet meer dan ongeveer 500 inwoners, maar vooral natuurminnende toeristen voelen zich hier bijzonder goed. De reden is een unieke combinatie van bergen, de prachtige kust, de zee en het strand.

De eerste nederzettingen werden hier gesticht in de 6e eeuw.  Ondertussen was Karlobag onder Venetiaans, later door Napoleon onder Franse invloed, voordat het kortstondig ook werd overgenomen door Oostenrijk. Het was pas in het begin van de 20e eeuw dat Karlobag tot Joegoslavië behoorde, later tot Kroatië.

Niet alleen het Velebit-massief maakte Karlobag geleidelijk tot een magneet voor vakantiegangers. De omliggende nationale parken beloven een ontspannen en toch opwindende vakantie. Karlobag zelf wordt beschouwd als een plaats van rust en ontspanning, omdat slechts een paar hotels en enkele guesthouses hier beschikbaar zijn voor de gasten. Het dorp is echter een uitstekend vertrekpunt voor excursies in de regio.

In het binnenland zijn meerdere wandelpaden. Als u deze meestal bewegwijzerde wegen volgt, krijgt u altijd een betoverend panoramisch uitzicht over het unieke landschap.  De eilanden Rab en Pag zijn snel te bereiken en nodigen bezoekers uit om cultuur en het eilandleven te ontdekken.

Een heerlijke dag op het strand, dat is de topprioriteit voor sommige toeristen. Het noorden van Karlobag heeft prachtige stranden waar u naar hartenlust kunt luieren.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden