Vroegboekkorting of last minute Kroatië ?



Velen zijn net terug van hun zomervakantie, maar in hun gedachten verlangen ze al naar de volgende vakantie, maar wanneer is het juiste moment om te boeken? Bent u een vroege vogel die kies voor de vroegboekkorting of boekt u liever last minute?

Ik zal proberen de voor- en nadelen van beide boekingsvormen te onthullen.

Vroeg boekers gaan voor veiligheid en last minute boekers gaan voor flexibiliteit. Beide soorten reserveringen hebben het bestaansrecht, omdat ze slechts enkele voordelen hebben, maar ook enkele nadelen.

Vandaag een vlucht boeken en morgen in het vliegtuig stappen is wellicht geweldig, maar niet voor iedereen weggelegd. Evenzo willen anderen niet dat ze vele maanden van tevoren moeten kiezen waar de vakantie naar toe gaat.

De voor- en nadelen van last minute:

Natuurlijk is een van de grootste voordelen van last-minute de prijs. Touroperators, luchtvaartmaatschappijen of zelfs hotels die hun vakantiepakketten, vluchten of hotels nog niet hebben verkocht, hebben natuurlijk grote belangstelling om volgeboekt te zijn. Een beetje winst is altijd beter dan geen winst en daar profiteert u van. Maar dit resulteert ook in het grootste nadeel, want op het laatste moment moet u compromissen sluiten. Of het nu de vakantiebestemming, het hotel of zelfs de duur van de reis betreft.  Op het laatste moment moet u nemen wat u nog aangeboden krijgt.

Indien u flexibel bent inzake de bestemming en de duur van uw reis, geen probleem u zult zeker iets vinden. Een ander voordeel van de kortetermijnreservering is dat u meestal geen annuleringsverzekering hoeft af te sluiten. Omdat de boeking en het vertrek relatief dicht bij elkaar liggen, is de soms vrij dure verzekering nogal overbodig. Vaak is een dergelijke verzekering helemaal niet mogelijk, omdat een gratis annulering eenvoudigweg niet wordt aangeboden vanwege de korte tijdspanne.

De voor- en nadelen van vroege boeking:

Het grootste voordeel van een vroege boeking is natuurlijk de vrije keuze! Vooral als u naar een bepaalde vakantiebestemming wilt en misschien nog steeds in een bepaald hotel wilt verblijven, kunt u een tijdige boeking niet voorkomen.

Hotels en reisbureaus willen hun reizen en kamers echter zo snel mogelijk verkopen, daardoor bieden ze vaak geweldige kortingen. Hoe eerder u boekt, hoe hoger de korting.

Een nadeel is dat u erg vroeg een beslissing moet nemen, voor een vakantie die wellicht pas 8 - 10 maanden later zal plaatsvinden.

Elke verandering in uw leefomstandigheden, of het nu gaat om baanverlies of ziekte, kan ertoe leiden dat de reis niet kan worden gestart. Een annuleringsverzekering is altijd zeer aan te bevelen voor vroege boekingen, zodat u tenminste een deel van het boekingsbedrag terug kunnen krijgen.

Waar moet nog meer aan denken.

De aanbiedingen moeten altijd grondig worden gecontroleerd, want last-minute koopjes, net als vroegboekkortingen, kunnen gewoon als reclame dienen. Wellicht dat u er bij het zien van deze aanduidingen er automatisch op rekent dat u een goede prijs betaalt, dit is echter niet altijd waar. Vergeet dus niet om altijd te vergelijken!

Er moet niet alleen rekening worden gehouden met de prijs van de reis zelf, maar ook wat is inbegrepen in het bedrag. Is bij de aankomst en vertrek de transfer van en naar het hotel en het vliegveld inbegrepen. Natuurlijk moet u ook kijken naar de verzorging, all inclusive, halfpension, volpension, ontbijt, of logies is natuurlijk bepalend voor de extra kosten die u ter plekke zult moeten betalen.

Voor wie is iets geschikt?

Vanwege de verschillen tussen de twee boekingstypen zijn ze natuurlijk ook geschikt voor verschillende reizigers.

Vroege boeking: Gezinnen met kinderen, reizigers met specifieke wensen, reizigers die houden van zekerheid en het liefst zo vroeg mogelijk.

Last minute: Vrijgezellen en koppels, personen zonder speciale eisen aan de vakantiebestemming of het hotel, spontane en flexibele mensen.

Vroeg boeken of last minute, kies de vorm die het beste bij u past en kijk en vergelijk op deze pagina, beide boekingsvormen worden door de vele touroperators en luchtvaartmaatschappijen aangeboden.

Ik wens u in ieder geval alvast een geweldige vakantie.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden