Kroatië Bol hotels, appartementen en campings

Bluesun Hotel Borak is een 4 sterren accommodatie gelegen in Bol.  Bluesun Hotel Borak beschikt over de volgende faciliteiten: animatie, bar, lift, fitness, kinderzwembad, zwembad buiten, parkeerplaats, speeltuin, restaurant, wifi.






Villa Daniela is een 3 sterren accommodatie gelegen in Bol. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 8.5. Villa Daniela beschikt over de volgende faciliteiten: airco, fitness, zwembad buiten, parkeerplaats, restaurant, kluisje, kleinschalig, wifi.




Bluesun Hotel Elaphusa is een 4 sterren accommodatie gelegen in Bol. Bluesun Hotel Elaphusa beschikt over de volgende faciliteiten: airco, bar, fietsverhuur, kindvriendelijk, discotheek, duikcentrum, fitness, zwembad binnen, kids club, kinderzwembad, zwembad buiten, speeltuin, restaurant, kluisje, tennisbanen, wellness, wifi.






Voel je de koning te rijk! Top of the line 4*service is hier uitgevonden. Resort Bretanide in Bol is een echt 'sport & wellness' resort. Gelegen bij het mooiste strand Zlatni Rat op het eiland Brac, en ook op een heuvel met hoogteverschillen en trappen. 




Bluesun Bonaca in Bol. Een top All Inclusive accommodatie. Als de kids zich vermaken in de Badingoo Kids Club, lig je zelf met een cocktail aan het zwembad. Liever actief? Speel een potje tennis of ga surfen. Naast alle top faciliteiten is de ligging toch wel het pluspunt. Je verblijft hier op loopafstand van het wereldberoemde Zlatni Rat strand.




Geen rinkelende borden bij het hotel buffet of je kamernummer onthouden. Bij Vallum Apartments in Bol sta je zelf in de keuken of wandel je 200 meter en schuif je bij de locals aan. Je verblijft hier namelijk lekker knus en aan de rand van het centrum. De appartementen hebben alle gemakken en luxe van thuis. 





Bol is de oudste stad aan de kust van het eiland Brac, het centrum is gelegen rond de haven.
Bol kent ook een aantal bezienswaardigheden, zoals : het dominicanenklooster met museum aan de rand van het dorp, het barokke zomerpaleis Loza met een kerk in de haven, maar een van de meest bekende bezienswaardigheden is de grot van de draak gelegen in het dorp Murciva. Het werd overigens lang door de lokale bevolking als kerk gebruikt. De grot genaamd "Zmajeva Spilija" is gelegen in de bergen van Murciva (4 km van Bol). Te voet kunt u de grot bereiken, maak wel een afspraak met een gids, zodat u ook naar binnen kunt. De grot is normaal afgesloten.
Aan de waterkant in Bol vindt u in een klein paleis, de galerie "Branislav Deskovic". In de galerie vindt u een grote collectie moderne Kroatische kunst. De galerie is vernoemd naar Branislav Deskovic uit Pucisca. Deskovic was één van de beroemdste  Kroatische beeldhouwers.

Bol vroeger het dorp van vissers, zeelieden en wijnboeren is inmiddels uitgegroeid tot een aantrekkelijke toeristische bestemming, met tal van restaurants en bars, waar verse vis en lokale wijn wordt geserveerd.

Bol biedt een scala aan prachtige natuur- en kiezelstranden. Het meest populaire strand is "Zlatni Rat", dat in de zomermaanden is verdeeld in een textiel- en een naaktstrand. Dit strand een van de mooiste stranden in Kroatië, zo niet van de hele wereld. In de directe omgeving vindt u kleine, afgelegen baaien waar u ook naakt kunt zwemmen. Het beroemde strand "Zlatni Rat" ligt op ongeveer 1 km van Bol en wordt beschouwd als het mooiste strand in de Adriatische Zee.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden