Dramalj een populaire badplaats

Het dorp Dramalj ligt aan de Crikvenica Riviera in de regio Kvarner Baai. De belangrijkste bron van inkomsten van de ongeveer 1.450 inwoners van Dramalj is het toerisme, dat begon in de 19e eeuw en dat heft zich tot op heden steeds verder ontwikkeld.

Dramalj  is vooral vanwege de gunstige klimatologische en geografische omstandigheden, evenals de nabijheid van de naburige plaatsen Crikvenica, Rijeka en Opatija een populaire badplaats. De plaats is ideaal voor een ontspannen vakantie met het gezin, maar ook actieve vakantiegangers, zoals jagers en klimmers of watersportliefhebbers krijgen waar voor hun geld.


De badplaats biedt tal van accommodaties, zoals privévilla's, cottages en appartementen en hotels. Een van de beroemdste wijken van Dramalj is Kacjak, genoemd naar het schiereiland Kacjak.


Lokaal zijn er verschillende goede restaurants en de typische Kroatische konobas. Op de menukaarten vindt u typische traditionele gerechten en drankjes. maar ook internationale gerechten. Als u van visgerechten houdt, moet u de talrijke visgerechten (goudbrasem, roodbaars, zeebaars) zeker proberen.


Ten zuiden van Dramalj, bijna samengegroeid, ligt de populaire badplaats Crikvenica. Veel toeristen reizen met de eigen auto naar Crikvenica. Crikvenica ligt in het noorden van Kroatië en kan dus relatief snel worden bereikt. Dit kustgedeelte is een van de meest populaire toeristische bestemmingen aan de Kroatische kust. Dat geldt ook voor de badplaats Selce, dat iets zuidelijker is gelegen. In de zomermaanden is het in Selce erg druk met vakantiegangers, terwijl het er in het noordelijker gelegen Jadranovo relatief rustig aan toe gaat.

Aan de Adriatische kust tussen Crikvenica en Selce zijn tal van campings, pensions, chalets, appartementen en hotels. Veel bedrijven hebben zich door de aanwezigheid van zoveel toeristen, volledig op het toerisme geconcentreerd.

Langs de 8 km lange Rivera van Crikvenica zijn veel meer mooie kiezelstranden en natuurlijk het bekende zandstrand van Crikvenica.

De lange promenade die van Dramalj naar Selce in het zuiden loopt, nodigt uit om een ​​wandeling te maken. Langs de boulevard in Crikvenica zijn er tal van winkels, cafés en restaurants. Verder vindt u in het centrum veel grotere winkels en markten en banken.
In de haven van Crikvenica vertrekken taxiboten naar Silo op het eiland Krk

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden