Kroatië Novigrad hotels, appartementen en campings

Camping Kastanija is een kleine camping en ligt direct aan het prachtige strand. Maak een wandeling langs het 300 meter lange rotsstrand met schaduwrijke ligweiden en geniet van de adembenemende natuur. 
















Hotel Maestral heeft een prachtig uitzicht op zee en haar ligging is perfect: het pittoreske centrum van Novigrad ligt al op tien minuten loopafstand. Het binnenbad en het wellnesscentrum zijn gerenoveerd en het restaurant van het hotel heeft een uitstekende keuken.








Aminess Maravea Camping Resort is een populaire camping en ligt tussen Novigrad en Umag aan een mooie baai. De camping beschikt over een strand dat gedeeltelijk bestaat uit zand en gedeeltelijk uit kiezels met ligweiden en is omgeven door wijngaarden. 














Appartementen Daila zijn nette appartementen voor een goede prijs. De ligging is goed, net buiten Novigrad. Dat maakt Daila een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de regio.








Wat een luxe. Al Porto, je eigen appartement, midden in het centrum van Novigrad. Nog geen 40 meter lopen en je zit op het terras aan de Adria, 30 meter lopen en je staat in de supermarkt voor de dagelijkse boodschappen en die gezellige bistro is om de hoek.








Hotel Laguna ligt direct aan het strand en ligt op loopafstand van het gezellige, historische centrum van Novigrad. Langs het strand is een gezellige taverne en er zijn veel watersportmogelijkheden. 






Wegdromen bij alle pracht en praal die voor je neus aan de aanlegsteigers ligt. Hotel Nautica in Novigrad hoeft je niet direct te vergelijken met St. Tropez maar het gevoel is wel hetzelfde.














Camping Sirena is een kleinschalige camping gelegen in een groene mediterrane omgeving met een prachtig uitzicht over de kristalheldere zee. Geniet met de hele familie van een ontspannen vakantie.









Rotonda Inn ligt midden in het centrum van Novigrad. Niet alleen de gezellige terrasjes zijn op loopafstand, je duikt ook zo vanuit je appartement de warme Adria in.








 






Novigrad is een populaire kleine toeristische stad op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Umag, aan de westelijke kust van Istrië. In de haven vindt u vele restaurants en souvenirs winkels. Aan de andere kant van de haven vindt u een wijnwinkel, Vinarija Novigrad, hier kunt u wijn direct uit het vat proberen en kopen.
Helaas zijn er geen zandstranden in Novigrad, rots- en kiezelstranden bieden prima mogelijkheden om te zonnen en te zwemmen.
In de zomer komen muziekliefhebbers uit de hele wereld aan hun trekken tijden het grote jazz festival. Een ander evenement wordt gehouden eind augustus, begin september, het zijn de vissersnachten, die een aantrekkelijk schouwspel vormen.


Novigrad was in de oudheid reeds een bekende plaats, maar vooral tijdens de Venetiaanse periode vanaf ongeveer het jaar 1270. De stad was een belangrijke uitvoerhaven van hout en wijn. Veel boomstammen werden vervoerd naar Venetië, ze werden gebruikt voor de bouw van de stad. Vanaf de oprichting van de stad in het jaar 520 tot het jaar 1831 was Novigrad een bisdom. Tijdens een wandeling door het centrum kunt u deze kenmerken uit het verleden goed herkennen. Vele monumenten getuigen van de christelijke invloed, maar ook gebouwen uit de Romeinse tijd kunt u ontdekken.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden