Novigrad vakantiebestemming Kroatië niet alleen voor jazzliefhebbers

Novigrad
Novigrad is een populaire kleine toeristische stad op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van Umag, aan de westelijke kust van Istrië. In de haven vindt u vele restaurants en souvenirs winkels. Aan de andere kant van de haven vindt u een wijnwinkel, Vinarija Novigrad, hier kunt u wijn direct uit het vat proberen en kopen.
Helaas zijn er geen zandstranden in Novigrad, rots- en kiezelstranden bieden prima mogelijkheden om te zonnen en te zwemmen.
In de zomer komen muziekliefhebbers uit de hele wereld aan hun trekken tijden het grote jazz festival. Een ander evenement wordt gehouden eind augustus, begin september, het zijn de vissersnachten, die een aantrekkelijk schouwspel vormen.

Novigrad was in de oudheid reeds een bekende plaats, maar vooral tijdens de Venetiaanse periode vanaf ongeveer het jaar 1270. De stad was een belangrijke uitvoerhaven van hout en wijn. Veel boomstammen werden vervoerd naar Venetië, ze werden gebruikt voor de bouw van de stad. Vanaf de oprichting van de stad in het jaar 520 tot het jaar 1831 was Novigrad een bisdom. Tijdens een wandeling door het centrum kunt u deze kenmerken uit het verleden goed herkennen. Vele monumenten getuigen van de christelijke invloed, maar ook gebouwen uit de Romeinse tijd kunt u ontdekken.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden