Umag havenstad in Istrië

De mediterrane havenstad Umag ligt in het noorden van Istrië in de buurt van de Italiaanse stad Triëst en de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De perfecte geografische ligging en de uitstekende toeristische faciliteiten maken de romantische havenstad Umag tot één van de favoriete vakantiebestemmingen in het noorden van Kroatië. 

De prachtige stranden en baaien, het kristalheldere water en de uitstekende faciliteiten van de stranden zijn slechts enkele van de redenen waarom op meer dan tien stranden aan de Riviera van Umag, de "Blauwe Vlag" waait. Rondom de gezinsvriendelijke stranden vindt u naast recreatieve voorzieningen ook diverse sport- en recreatie mogelijkheden.

Na een dagje aan het strand gaat u in de avond naar de oude binnenstad. Smalle romantische straatjes leiden u door het stedelijk centrum, het ademt nog steeds een middeleeuwse sfeer. Op de boulevard en in de steegjes, die alle leiden naar het centrale punt van de binnenstad (Trg. Slobode ), wachten tavernes en restaurants op u. Hertenvlees gerechten met huisgemaakte pasta, visgerechten, zeevruchten en natuurlijk de beroemde Istrische truffels staan op het menu. Voor het dessert lokken zoete specialiteiten als Pinca, Fritule of Krostule. Accommodaties in en nabij Umag vindt u via deze link.

's Avonds kunt u rustig doorbrengen, maak een romantische wandeling door de oude stad of langs de prachtige waterkant. U kunt ook helemaal losgaan in het bruisende nachtleven van Umag. Disco's, culturele evenementen, concerten en gezellige bars nodigen u uit. Umag, dat vaak wordt genoemd als de toegangspoort naar Kroatië, werd in 2011 door het National Geographic Magazine als een van de top 10 zomer bestemmingen wereldwijd genoemd.
De stranden in en rond Umag zijn een mix van kiezel en rotsachtige stranden. Een aantal van de mooiste stranden aan de Riviera van Umag zijn: 

  • Kanova, gelegen in de betoverende baai van Karigador. Naturisten hebben hun gedeelte in het zuidelijke deel van dit strand. 
  • Kanegra, het zacht glooiende kiezelstrand ligt 8 km ten noorden van Umag. Het is een van de mooiste stranden aan de westkust van Istrië en is zeer populair bij gezinnen met kinderen. Bomen zorgen voor de natuurlijke schaduw, ook hier een gedeelte voor naturisten.
  • Het strand Katoro ligt op ongeveer 500 meter van de oude stad en biedt een groot scala aan sport- en recreatiemogelijkheden.
  • Aurora, ligt ten westen van het park Punta, ongeveer 2 km van de oude stad. Ligstoelen en parasols kunnen worden gehuurd op het strand.
  • Het strand Savudrija ligt op het meest westelijke punt van Kroatië. Op het strand vindt u ook restaurants, bars en sportfaciliteiten. Vanwege de gunstige wind, is het gebied ook erg populair bij windsurfers.
Umag is de sportstad van Kroatië en een paradijs voor actieve vakantiegangers. Vooral tennis fans en tennissers kennen het ATP toernooi van Umag (eind juli / begin augustus). De ongeveer 60 tennisbanen zijn bijna het hele jaar door druk bezet door professionele spelers en amateur tennisclubs van over de hele wereld. Het traditionele feest, ter ere van de tomatenoogst vindt jaarlijks begin augustus plaats.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden