Brna idyllisch dorp op Korcula

Het idyllische dorpje Brna is gelegen in een baai aan de zuidkust van het eiland Korcula in de Kroatische regio Dalmatië. Brna behoort tot de gemeente Smokvica.

 De baai van Brna gescheiden door het schiereiland Mali Zaglav, biedt vooral vakantiegangers gevarieerde stranden, baaien en betonplaten om te zonnen. De kristalheldere zee nodigt uit om een duik te wagen in het koele water. In de naburige baai Istruga kunt u genieten van een strand met geneeskrachtig modder.
Het idyllische Brna werd pas opgericht in de 19e eeuw als export haven van de beroemde wijnen van Smokvica, is sinds de opening van het hotel Feral in 1971 een steeds populairdere vakantiebestemming geworden. Naast het in 2005 gerenoveerde 4 sterren hotel Feral, kunt u vooral verblijven in particuliere accommodatie.

De frisse mistral trekt vooral schippers en zeilers aan de zuidkust van het eiland Korcula, die worden aangetroffen in de teruggetrokken baai van Brna een veilige haven om te ankeren.

Rond de haven vindt u talrijke restaurants en tavernes, de mediterrane keuken van het eiland Korcula wordt vergezeld door de beroemde wijnen van Smokvica. In de  plaatselijke café-bars kunt u de avond met uw geliefde afsluiten

De baai van Brna een van de grootste op het eiland Korcula. De bekendste stranden zijn, het gedeeltelijke zandstrand Zal ligt aan de overkant van de baai van Brna. Dennenbomen zorgen voor een natuurlijke schaduw en een kleine glijbaan biedt plezier en afwisseling voor de kleine zwemmers. Betonplaten nodigen uit om te zonnebaden. Strand Hotel Feral, ten westen van het strand Zal, op het schiereiland Mali Zaglav ligt het hotel Feral strand.

Verharde ligweiden langs de boulevard nodigen uit om te zonnebaden. Stoelen en parasols kunnen worden gehuurd op dit strand gedeelte. kajakken, bootjes en surfplanken kunnen worden gehuurd. Ten westen van Brna, ligt achter het schiereiland Mali Zaglav, de Istruga baai. De 500 meter lange baai is bekend om zijn helende modder.

Andere mooie stranden zijn te vinden in de naburige nederzetting Przba. Bovendien lokken op het eiland Korcula het prachtige strand Pupnatska Luka, ten zuiden van Pupnat en het strand Vela Przina in Lumbarda.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden