Kroatië Sibenik hotels, appartementen en campings

Hotel Ivan, een van de betere hotels van het Amadria Park Resort, en dat voor die prijs. Met een groot en mooi eigen zwembad en de wellness naast het hotel heb je al genoeg te doen.










Amadria Park Jure, geheel vernieuwd hotel van het Amadria Park Resort. Luxe, stylish, relaxing zijn de kernwoorden hier. Vakantie zoals je mag verwachten.









Solaris Camping Beach Resort Happy Camp, de camping ligt in een regio die beroemd staat om haar nationale parken en haar blauwe wateren, Midden-Dalmatië. Met het mooie uitzicht op zee en een spectaculair zwembad ligt deze camping direct aan het strand.









Het vriendelijke personeel staat al op je te wachten bij Amadria Park Jakov in Sibenik. Breng ze ook ’s avonds eens een bezoekje, wanneer je een hapje komt eten.









Vakantie vieren in stijl doe je in Heritage Life Palace hotel in Sibenik. Elke stap die je in dit hotel zet biedt eerbetoon aan Sibeniks historie.





Een gezin met jonge kinderen? Dan moet je bij Hotel Amadria Park Andrija in Sibenik zijn. Animatie verkleed als piraten en zeemeerminnen, de kinderen weten niet waar ze moeten kijken. 









De naam zegt het al: Panorama. Een geweldig uitzicht want dit hotel ligt op een klif boven de Krka-kloof. Zie in de verte de stad en haven van Sibenik en de eilanden van het archipel.




Kampeer deze zomer in luxe op het Solaris Beach Resort Adriatic Kamp. Een van de meest kindvriendelijke resorts in Dalmatië. Het resort biedt veel (water)sportfaciliteiten, volop kinderanimatie en speelattributen, maar ook volop waterpret in Water World en het splinternieuwe Aquapark.



Sibenik is de oudste Kroatische stad en een perfecte bestemming voor wie zoveel mogelijk van het land wil zien. Op nog geen 20 kilometer afstand ligt namelijk het nationale park Krka met indrukwekkende watervallen. Volgt u de kustweg richting het zuiden dan komt u uiteindelijk uit in Split. Wie de weg richting het noorden volgt, rijdt Vodice en Pirovac binnen.

Sibenik is zo uniek doordat het een renaissance stad is in plaats van een Venetiaanse, middeleeuwse of Byzantijnse, een vrij nieuwe stad dus. De mooiste bezienswaardigheden zijn de St. Jacob Kathedraal, de Kerk van St. Nicolas en St. Lawrence en de St. Michael Vesting. In de laatste week van juni en de eerste week van juli staat Sibenik in het teken van het International Children's Festival. Gedurende dit evenement worden de straten, trappen, pleinen, parken, de kade, de kathedraal en het theater omgetoverd in podia waar kinderen hun creativiteit kunnen tonen, maar er worden ook optredens getoond om de creativiteit van kinderen aan te wakkeren. De stranden van Sibenik bevinden zich bij het Solaris Hotels Resort. Je kunt hier ook diverse watersporten beoefenen, maar uitstapje naar Nationaal Park Krka behoort ook tot de mogelijkheden. Waaghalzen kunnen van de Sibenik-brug bungeejumpen, de enige sprong van een brug in Kroatië op 40 meter hoogte. Breng ook een bezoek aan het nabijgelegen Knin Fort. Dit is een gedeeltelijke ruïnevesting en is een van de meest betekenisvolle verdedigingswerken van Kroatië en een historische plek voor Nood Dalmatië en het bijbehorende binnenland.


De stad Sibenik heeft diverse winkels, kiosken en warenhuizen. Locatie van de winkels: De winkels zijn vooral te vinden in het oude centrum. Langs de drukke verkeersweg Split-Zadar bevinden zich twee winkelcentra.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden