Privlaka mooie zandstranden

Privlaka is een pittoresk vakantieoord aan de Riviera van Zadar in het noorden van de regio Dalmatië in Kroatië.

Het kleine vakantieoord op het schiereiland Ravni Kotari wordt omgeven door de mooiste zandstranden van de regio en is daarom een ​​van de beste vakantiebestemmingen voor een strandvakantie.
Ten noordoosten van Privlaka ligt de oude stad Nin en het populaire eiland Vir in het westen. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in cultuur vinden op het terrein talloze heilige gebouwen, zoals de kerk van St. Vitus, de kerk van St. Barbara. 

Het culturele centrum van de regio - Zadar ligt op slechts 18 km afstand van Privlaka. De stad Zadar is meer dan 3000 jaar oud. Het oude gedeelte is erg interessant en rijk aan historische bouwwerken.
De grote trekpleisters zijn echter de twee moderne kunstwerken, het Zeeorgel en Groet aan de zon. De nieuwe symbolen van Zadar.

In het verleden waren de belangrijkste bronnen van inkomsten voor de inwoners wijnbouw, visserij en scheepvaart. Ondertussen leven de bijna 3.000 inwoners van de stad grotendeels van het toerisme.

Dit komt vooral tot uiting in het toeristische aanbod. Talrijke restaurants, typische tavernes, wijnkelders en cafés zorgen voor het fysieke welzijn van de gasten. Daarnaast biedt het aangrenzende vakantiepark Zaton een breed scala aan sport- en recreatiemogelijkheden.

Rond het dorp zijn er tal van prachtige zandstranden, die langzaam aflopen. Ideale omstandigheden voor gezinnen met kinderen. Het milde mediterrane klimaat en meer dan 2540 uren zon per jaar maken Privlaka en de omgeving tot een van de mooiste vakantiebestemmingen in Kroatië.

Er zijn veel mooie stranden rond Privlaka. Het gebied staat vooral bekend om zijn prachtige zandstranden en baaien. Het zandstrand van Mostina ligt in de buurt van Kamp Maritime. Op het strand zorgen cafés en restaurants voor het fysieke welzijn van de gasten. Het bijzondere van het strand zijn de helende eigenschappen van de zwarte modder, die men ter plekke aantreft.

De mooiste stranden in Privlaka zijn de zandstranden Sabunike, Skrapavac en Bilotinjak. Deze zijn erg populair bij zwemmers. Wie op zoek is naar meer rust, moet de zandstranden van Vruljica en Vrilo bezoeken.

In Privlaka en in de omgeving vindt u talloze heilige gebouwen en overblijfselen van heilige gebouwen. De ruïnes van de kerk van St. Barbara uit de 13e eeuw bevinden zich tussen Privlaka en Nin, in de buurt van de plaats Grbici.

Ongeveer 1 km ten noorden van de ruïnes van de kerk van St. Barbara, zijn de overblijfselen van de kerk van St. Kata te vinden in het midden van de wijngaarden. De kerk werd gebouwd in de 14e eeuw.

De kerk van St. Vitus uit de 14e eeuw is nog steeds goed bewaard gebleven. Het is de enige uit deze periode die bewaard is gebleven. De kerk diende vroeger als parochiekerk van  Kupar. Ten noorden van de kerk is de Sokolar-fontein, een van de beroemdste in de omgeving.

De parochiekerk van de Heilige Maria ligt in het centrum van Privlaka. In de kerk uit de 19e eeuw kunt u een speciaal altaarstuk bewonderen dat de levenscyclus van Heilige Maria vertegenwoordigt. De parochiekerk is een typisch voorbeeld van klassieke Dalmatische architectuur.

In en rond Privlaka kunnen actieve vakantiegangers zich verheugen op een breed scala aan uitstekende sport-, vrijetijds- en entertainmentopties die bijna niets te wensen overlaten.

Privlaka zelf heeft geen disco's of clubs. Voor nachtbrakers adviseren wij de discotheek in het Zaton-complex of een reis naar Zadar. De Saturnus-disco is een van de grootste discotheken in Kroatië.  De meeste accommodaties vindt u via deze link.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden