Podgora prachtige badplaats in het hart van Dalmatië

De prachtige badplaats  Podgora ligt 9 km ten zuidoosten van Makarska in het hart van Dalmatië en ligt op ongeveer 70 km van Split en 140 km van Dubrovnik. Tot Podgora met zo'n 1.500 inwoners behoren de buurdorpjes Drasnice, Igrane, Gornje Igrane en Zivogosce.

Achter Podgora, aan de rand van het dorp, loopt het landschap steil naar boven aansluitend aan het Bikovo gebergte. De inwoners van Podgora verbouwen er olijven en druiven.

Dit gebied is zeer interessant voor alle toeristen die graag lopen over mooie gemarkeerde wandelpaden. De bergketen ligt net achter het dorp, in een paar minuten bereikt u met de auto de top (1000m). Van daaruit heeft u een prachtig uitzicht over de zee, de eilanden Hvar, Brac, Korcula en het schiereiland Peljesac.

De belangrijkste bron van inkomen is het toerisme. In 1910 bezochten de eerste toeristen Podgora. Podgora beschikt inmiddels over 6.000 bedden in hotels, appartementen en huisjes en een mooi 4 km lang fijn kiezelstrand. helt heldere water is ideaal om te zwemmen en op het strand kunt u heerlijk ontspannen.

In 1994 werd de haven van Podgora uitgebreid en biedt nu samen met de haven van de wijk Caklje 360 ​​ligplaatsen voor jachten en boten. De nabijheid van het vliegveld Split-Kastela maken Podgora ook populair bij luchtreizigers.
In Podgora zijn diverse restaurants, waar u de keuze heeft diverse regionale visspecialiteiten en kunt proeven aan de lokale wijnen.

Het prachtige 4 km lange fijne kiezelstrand is ideaal voor gezinnen met kinderen. Geniet van het heldere water, frisse lucht en ontspan in de natuurlijke schaduw van olijf- en pijnbomen of onder de gehuurde parasol. Podgora is echter ook wandelen langs de zee, door de olijf- en wijngaarden en de bergen.

Natuurlijk kan ik nog veel meer vertellen over Podgora, maar laat ik het kort houden:  Podgora is een prachtige badplaats in het hart van Dalmatië en biedt erg veel accommodatie mogelijkheden. .
Indien u met de camper een bezoek wilt brengen aan Podgora.
Kamp Sutikla, Ul. Tina Ujevića 6, 21327 Podgora biedt plaats aan maximaal 10 campers.
Locatie in echt Dalmatisch stadje - kliffen van Biokovo -veel schaduw - centrum 500m
GPS N 43.23454,  E 17.07746 
N 43°14'04",  E 17°04'39"

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden