Orebic prachtig stadje Dalmatië


Het prachtige stadje Orebic wordt goed beschermd door de berg Sv. Ilija aan de zuidkant van het schiereiland Peljesac. De voormalige zeevarende stad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de mooiste reisbestemmingen in het zuiden van de regio Dalmatië.

Naast de zandstranden, talrijke kleine baaien en het schone water biedt Orebic ook een breed scala aan sportieve en recreatieve activiteiten. Vanaf de begraafplaats naast de kerk (Angel Madonna) boven Orebic heb je een prachtig uitzicht op het stadje Korcula, dat een populaire excursiebestemming is.

De omgeving van Orebic is ideaal voor aangename wandelingen aan zee en maakt indruk met hun ongerepte natuur.

In Orebic en de naburige steden worden veel traditionele kerkfeesten gehouden. Een bekende is het feest van de Madonna van Karmel (16 juli). In de zomermaanden zijn er ook andere culturele en spotevenementen. Lokale specialiteiten zoals bijvoorbeeld verse vis en de beroemde Peljesac-wijnen (Dingac, Postup) worden geserveerd.

Een aantal vakantieverblijven voor vakantiegangers in hotels, appartementen of kleinere pensions bieden voor iedereen de juiste accommodatie om er een fijne vakantie door te brengen.

Stranden

Bij de ingang van Orebic is er een lang zandstrand en verschillende kiezelbaaien aan de boulevard. Er zijn ook twee naaktstranden op de nabijgelegen eilanden die per boot te bereiken zijn.

Stranden in Orebic:

Tristenika (ca. 1,5 km lang zandstrand)

Beach Moro Beach Stupe & Beach Bar (het eiland Stupa Vela is te bereiken met uw eigen boot of per watertaxi)

Badja (naakteiland bereikbaar per boot)

Bezienswaardig

Maritiem Museum

Midden in Orebic ligt het Maritiem Museum, opgericht in 1957. Daar vindt u exposities van glas en muurschilderingen, Byzantijnse en middeleeuwse munten, bronzen apparaten, scheepswerktuigen, wapens, kaarten, nautische en schoolboeken, documenten en tal van foto's van zeevarenden.

Franciscaner klooster Gospe od andela

Het beroemde bedevaartsoord Vepric ligt boven Makarska, ongeveer 500 m van het uitkijkpunt Kuk. Vepric wordt het hele jaar door goed bezocht, vooral op bedevaartsdagen.

Nakovana-grot

De grot bevindt zich boven het dorp Nakovana in de buurt van Orebic. De ingang van de grot was begraven met stenen en binnenin werd een Illyrische gebedsplaats gevonden uit de Hellenistische periode (4 - 1 eeuw voor Christus). Duizenden fragmenten van kruiken, keramische kopjes en borden en botten van geiten- en lamsbouten werden ontdekt.

Meer attracties

Andere bezienswaardigheden in Orebic en omgeving zijn de heilige gebouwen Onze-Lieve-Vrouw-Delorietkerk, de Sv. Trojstvo en de Pomocinica Krscana-kerk. Daarnaast de berg Sv. Ilija en het bosreservaat "Pod Gospu".

Amusement en vrije tijd

De kleine haven van Orebic biedt 220 ligplaatsen voor booteigenaren. Tegenover op het eiland Korcula in de stad Korcula ligt nog een grote ACI-jachthaven. Orebic organiseert elk jaar de Zuid-Dalmatië Regatta.

Duiken & snorkelen

Duikliefhebbers vinden in Orebic en omgeving vijf duikcentra. Er zijn interessante duikplekken te ontdekken, zoals het onderwaterreliëf bij Palagruza en de wrakken van Romeinse schepen en oorlogsschepen uit de wereldoorlog.

Rond Orebic zijn er veel gemarkeerde wandel- en wandelroutes waarop u de Rivièra en het gebied rond de berg Sv Ilija  kunt verkennen.

Wind- en kitesurfen

De Orebic Riviera is een populaire surfplek in het zuiden van Dalmatië. Jaarlijks vinden er tal van windsurfevenementen plaats, zoals slalomwedstrijden. Bij het Perna Center Surf & Kite kun je materiaal huren. Het surfcentrum biedt ook cursussen voor beginners en gevorderden.

Tijdens het zomerseizoen vinden er tal van culturele evenementen plaats in Orebic en in de kleine naburige steden.


Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden