Mastrinka kleine vakantieplaats op Ciovo

Mastrinka is een kleine vakantieplaats aan de noordkant van het eiland Ciovo. U kunt het rustige vakantieoord gemakkelijk bereiken over de brug vanuit het oude centrum van Trogir. Eenmaal op Ciovo aangekomen, is het nog ongeveer 3 km langs de noordkust naar Mastrinka.

Door de nabijheid van het prachtige UNESCO-stadje Trogir, de goed uitgeruste en verzorgde vakantieappartementen, de prachtige kiezelbaaien en tegelijkertijd de rust met prachtige zwembaaien, is Mastrinka nu een zeer populaire reisbestemming.

Helaas heeft Mastrinka geen officieel plaatselijk strand. Maar in en rond het plaatsje vind je genoeg kiezelbaaien, aangezien Mastrinka direct aan de kust ligt.

In het aangrenzende Arbanija vindt u de stranden "Skrepa" en "Sveti Kriz", waar u voor € 4,00 per dag ligstoelen kunt huren. Er zijn ook openbare douches en kleedkamers beschikbaar.

Klooster van Sveti Kriz

Tussen Mastrinka en Arbanija ligt het klooster van Sv. Kriz. Het gotische klooster uit de 15e eeuw staat bekend om zijn massieve klokkentoren en uit olijfhout gesneden kruis.

 Andere bezienswaardigheden zijn te vinden in de oude binnenstad van Trogir, die tot werelderfgoed is verklaard, of in de culturele metropool Split.

Amusement en vrije tijd

Als je tijdens je vakantie actief wilt zijn en je niet alleen wilt beperken tot snorkelen, joggen en voetballen, kun je op het plaatselijke Copacabana-strand in Okrug Gornji echt actief zijn.

Op het Copacabana strand in Okrug Gornji vindt u verschillende aanbieders voor bananenboottochten, parasailing, duiken en vele andere spannende sport- en vrijetijdsactiviteiten.

In het rustige Mastrinka ligt de nadruk op rust en ontspanning, dus de evenementenkalender is niet het hele jaar door druk. Als je lokale evenementen, festivals en concerten wilt bezoeken, dan raden we je aan om Okrug Gornji en natuurlijk Trogir te bezoeken. Tijdens de zomermaanden wordt hier een waar vuurwerk van grote evenementen geboden.

Mastrinka is een rustige badplaats, die juist vanwege de familiale sfeer zeer wordt gewaardeerd. Als u het nachtleven van Trogir en Ciovo Riviera wilt ontdekken, dan raden wij u de kleine clubs, bars en discotheken in Trogir en Okrug Gornji aan.

In het naburige stadje Arbanija vindt u twee supermarkten waar u terecht kunt voor uw boodschappen en alle andere dagelijkse artikelen. 

Zoals op bijna elke plaats vindt u ook in Mastrinka restaurants en tavernes die u zullen verwennen met de Dalmatische keuken. Degenen die Mastrinka al eens hebben geprobeerd, kunnen ook genieten van culinaire lekkernijen in Arbanija, Slatine of Okrug Gornji en vooral in Trogir.

Mastrinka ligt op ongeveer 836 km afstand van München en u kunt rekenen op een rijtijd van ongeveer 9 uur en 39 minuten. We raden aan om via de binnenlandse snelweg in Kroatië te komen (Route 3).

Voor degenen die willen vliegen, de luchthaven van Split ligt op slechts ongeveer 8 km afstand. Vanaf het vliegveld rijden ook bussen van Split Airport naar Trogir en vanaf daar is het slechts een paar kilometer naar Mastrinka.

Enkele accommodaties in de buurt van Mastrinka vindt u hier.


Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden