Dugi Otok eiland Kroatië




Het eiland Dugi otok is een van de mooiste Kroatische eilanden aan de Adriatische kust, omdat het unieke natuurlijke fenomenen van de Adriatische Zee combineert van rotsachtige kliffen tot een prachtig zandstrand. Het eiland is het langste eiland aan de Kroatische kust en ligt voor de kust van Zadar in de regio Dalmatië in Kroatië.

Het zuidoostelijke deel van het eiland wordt beschermd als het Telascica-natuurpark, omdat je hier een uniek landschap van steile kliffen en rotskusten kunt zien.

Het park bestaat uit 6 kleine eilanden en het omringende kustlandschap en biedt uniek mooie verborgen baaien, weelderige bossen, maar ook olijfgaarden en uitgestrekte weilanden. In deze natuurlijke diversiteit vind je een prachtige mediterrane verscheidenheid aan planten en veel, soms onbekende, dieren.

Maar ook op de andere helft van het eiland valt er veel te ontdekken. Naast de prachtige natuur op het vasteland, trekken vooral de adembenemende stranden veel vakantiegangers naar het eiland. Op de grote stranden en de vele kleine afgelegen baaien biedt de kristalheldere, dromerige turquoise zee de juiste sfeer om volledig te ontspannen en tot rust te komen. Het witte zand van Sakarun Beach is voor velen een ander hoogtepunt van het eiland.

Op het eiland vind je 12 kleine, romantische dorpjes, die grotendeels verscholen liggen in de baaien, maar allemaal met elkaar verbonden zijn door een doorgaande weg over het eiland. Afhankelijk van de grootte van de plaats vind je genoeg restaurants, cafés en winkels die je zullen verwennen met een heerlijke Kroatische keuken.

Naast rust en ontspanning kunt u op het eiland ook veel sporten uitproberen, een rijke geschiedenis ontdekken op basis van archeologische vondsten en bezienswaardigheden, of de Kroatische cultuur leren kennen tijdens de vele traditionele festivals en evenementen tijdens de zomermaanden.


Ervaar tijdens uw vakantie op Dugi Otok de diversiteit van Kroatië verenigd op één eiland en laat u betoveren door de magische charme van de natuur, stranden en bewoners. Accommodaties vindt u via deze link.


Vakantieplaatsen zijn o.a.: 

Sali, Bozava, Veli Rat, Brbinj

Veerboot naar het eiland Dugi Otok

Het eiland Dugi Otok is bereikbaar met de auto/passagiersveerboot vanuit de haven van Zadar

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden