Vinkuran vissersdorp in Kroatië

Het vissersdorp Vinkuran ligt in de regio Istrië in Kroatië, op slechts enkele kilometers van de beroemde badplaats Pula. Het strand van Vinkuran nodigt uit om te ontspannen, omgeven door prachtige pijnboombossen in een prachtige natuur, ver van het massatoerisme.

Toeristen die iets meer actie willen, komen aan hun trekken in het nabijgelegen Pula. De restaurants in Vinkuran, er zijn er niet veel, bieden een uitstekende lokale en internationale keuken.
Het platteland rond Vinkuran nodigt uit tot lange wandelingen en biedt de perfecte manier om te herstellen van de stress van het dagelijks leven. Vinkuran is daarmee de perfecte kleine vissersplaats voor iedereen die wil genieten van een rustige ontspannen vakantie in Kroatië.

Vinkuran en de nabijgelegen badplaatsen bieden prachtige stranden en baaien en kristalhelder water in Istrië.
De belangrijkste stranden vindt u in de nabij gelegen baai Pjescana uvala. Het zacht glooiende strand, dat bestaat uit zeer fijn grind is erg populair, vooral onder gezinnen met kinderen en niet-zwemmers.

De lange boulevard, de thuisbasis van tal van restaurants en bars, wordt vooral in de avond goed bezocht. Het bekende zandstrand Bijeca in het dorp Medulin is gemakkelijk te bereiken en het is bijzonder geschikt voor kinderen. Het strand is uitgerust met een waterglijbaan en tal van sportfaciliteiten. 

Ten zuiden van de stad Premantura ligt Kaap Kamenjak, een beschermd landschap met rotsachtige stranden en baaien. Rotsplateaus, maar ook zand gedeeltes die ideaal zijn voor gezinnen met kinderen. In Premantura vindt u ook het Munte strand dat ideaal is voor rolstoelgebruikers of ouderen met een beperkte mobiliteit.

Een bekende attractie in Vinkuran is de oude Romeinse steengroeve Romane. Het Romeinse amfitheater in Pula werd gebouwd van de kalksteen uit deze groeve. Vooral in de zomermaanden presenteren tal van beeldhouwers hun werk en bieden zij toeristen, die geïnteresseerd zijn in kunst beeldhouwworkshops aan.

 Heel dicht bij de plaats Vinkuran, ligt het dorp Vintijan met de goed bewaard gebleven prehistorische kasteelruïne, maar de meest bekende bezienswaardigheid is natuurlijk het in Pula gelegen amfitheater. In Vinkuran heeft u de keuze uit diverse accommodaties, via deze link komt u direct terecht in het overzicht.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden