Vodice een kleine stad aan de kust van Dalmatië

Het pittoreske plaatsje Vodice is gelegen tussen Sibenik en Biograd na Moru aan de kust van Dalmatië. De kleine stad met bijna 9.000 inwoners is een van de populairste toeristische bestemmingen in centraal Kroatië. De bijna 4 km lange promenade en de oude stad vormen het bruisende centrum van Vodice. Terwijl het in de romantische steegjes van de oude stad rustig aan toe gaat, vindt u aan de levendige promenade, een sfeervolle boulevard met winkels, cafés en restaurants.

Het langzaam aflopende kiezelstrand in de kristalheldere zee is vooral bij families met kinderen erg populair. Langs het strand kunt in één van de vele ijssalons genieten van de prachtige creaties. Koele drankjes of Italiaanse cappuccino bestelt u in het café. Het gevarieerde sport- en recreatie aanbod rondom de Plava Plaza zorgt er voor dat u zich niet snel zult vervelen. Naast het stadsstrand van Vodice, zijn er vele andere mooie stranden en baaien aan de Riviera van Vodice en de eilanden voor de kust. In de avond kunt u in de restaurants, cafés en tavernes langs de waterkant, genieten van de keuken van Dalmatië. De meeste restaurants aan deze culinaire mijl hebben mooie terrassen waar u een prachtig uitzicht heeft op de grote jachthaven van Vodice. Dan is het aan u of u de avond wilt afsluiten met een romantische wandeling langs de waterkant of door de schilderachtige straatjes van de oude stad, of zich wilt storten in het bruisende en levendige nachtleven van Vodice.

Naast het eerder genoemde stadsstrand Plava Plaza, zijn er de afgelegen baaien van de eilanden voor de kust zoals: Tljat, Logorun en Prvic ze zijn gemakkelijk bereikbaar met een eigen boot of met een van de taxi boten. Het Plava Plaza is het meest populaire strand in Vodice. Het 4 km lange Plava Plaza strand loopt langzaam in de kristalheldere zee, waardoor het zeer populair is bij gezinnen met kinderen. Rond het strand is een breed gastronomisch aanbod. Een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder tafeltennis, waterpolo en volleybal wachten op de vakantieganger. Het strand is uitgerust met douches en kleedkamers. Het 300 m lange kiezelstrand onder het Imperial Hotel loopt eveneens langzaam af in het diepe blauwe zeewater. Bars en restaurants zorgen voor de fysieke versterking. Verschillende glijbanen en jet ski's zorgen voor het nodige vertier. Het 300 m lange kiezelstrand in Srima is geschikt vooral voor gehandicapten en rolstoelen. Het strand beschikt over een rolstoelhelling. Op het strand zijn diverse bars en douches, parasols en ligstoelen kunnen worden gehuurd.

 Per taxi boot kunt u naar het eiland Prvic. De twee dorpen op het eiland, Sepurine en Prvic Luka zijn rustig populaire vakantieoorden. Interessant op Prvic zijn de vier kerken van het eiland. De beroemdste inwoner van het eiland was Faust Vrancic, schrijver, geleerde, predikant en uitvinder.
Vodice is een ideaal startpunt voor excursies naar de naburige steden en prachtige nationale parken Krka en Kornati.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden